BTK erişim engelleme yetkisi sınırlandırılıyor

Share

Anayasa Mahkemesi, aldığı kararla Bilgi Teknolojileri ve Kurumu‘nun Başkanı tarafından verilebilen yurt içi ve yurt dışı sitelere BTK erişim engelleme yetkisini kaldırıyor.

Anayasa Mahkemesi’nin, 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun 8’inci maddesine ilişkin kararı, Resmi Gazete‘de yayımlandı.

Elbette bu durum sitelerin erişim yasaklarının tamamen kalkacağı anlamına gelmiyor. Sadece içerik veya sunucu sağlayıcısı yurt dışında olan sitelerin, müstehcenlik suçu oluşturan yayınlarında, kapatma yetkisi direkt olarak BTK Başkanı verilemeyecek.

Yine bu içeriği sağlayan yurt dışı kaynaklı yayınların engellenmesi için harekete geçilebilecek. Katalog suçların erişim engelleri tarafındaysa herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Bu düzenlemenin bir yıl sonra yürürlüğe gireceğini belirtelim.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...