Milyon Dolarlık Bebek

Share

Kanadalı Darren Kimmel ve Jennifer Huculak çiftinin ABD’de doğan bebeğinin hastane masrafları 1 milyon dolar tuttu!

Geçtiğimiz Aralık ayında dünyaya gelen bebekleri için $950,000 hastane masrafı çıkan çiftin sigortası bunu karşılamayınca işler biraz karıştı.

Darren Kimmel ve Jennifer Huculak çifti tatil için Ekim ayında ABD’nin Hawaii adasını seçmişti. Fakat olması gerekenden 9 hafta önce suyu gelen Jennifer Huculak, bir Hawaii hastanesinde altı hafta geçirdikten sonra bebeğini doğurmak zorunda kaldı.

Annenin durumuna ek olarak bebek Reece de 2 ay boyunca yoğun bakımda kalmak zorundaydı.

//

Tatile çıkmadan önce seyehat sigortası yaptıran çifte kesilen faturanın sebebi ise, Jennifer Huculak’ın kondisyonunun tatilden önce başlamış olması olarak belirtildi. Ayrıca tatil sigortasının Kasım ayı içerisinde bittiği de vurgulandı.

Çiftin yaşadığı Kanada’nın Saskatchewan hükümeti 20.000 dolar yardım yaparken durumu karşılayamayan Darren Kimmel ve Jennifer Huculak hikayeleri duyulunca hiç tanımadıkları insanlardan bağış almaya başladılar.

Yine de iflasını ilan eden çift sonunda Kanada’ya dönmeyi başardı.

//

Kanada’da bulunan sağlık sistemi vatandaşlarının sağlık hizmetlerine erişimini sağlarken Amerika Birleşik Devletleri’nde durum daha çok kişilerin ödemesine dayalı özel sağlık sistemi üzerine kurulu.

Kaynak: Mashable
Sezin Nil Tufan

You may also like...