Matilda Kahl Sürekli Aynı Kıyafeti Giyiyor

Share

Kadınların pek çok alanda olduğu gibi iş dünyasında da karşılaştıkları en büyük sorunlardan biri “bugün ne giysem” sorusudur.

Matilda Kahl (4)

ABD’li magazin basını üyesi Saatchi & Saatchi reklam ajansının sanat direktörü Matilda Kahl, bu soruna çok farklı bir yaklaşım sergilemiş.

Son üç yıldır işe aynı kıyafet kombinasyonuyla gelen Matilda Kahl’ın bu kararının arkasında, zamanını ve enerjisini kıyafetlere harcamak istememesi yatıyor.

Matilda Kahl (3)

Her sabah hazırlanırken yaşadığı işe geç kalma stresinden ve kıyafetinin o günkü işlere uygun olup olmamasını düşünmekten bunalan Matilda Kahl’ın tek kıyafet kararı, Bazaar dergisine yazdığı makale sonrası hayli ilgi gördü.

Matilda Kahl’ın kararında erkek çalışanların neredeyse hiç kıyafet seçme stresi yaşamadığını gözlemlemesi de öenmli rol oynamış.

İş günlerinde yeteri kadar yaratıcı olması gerektiğini anlatan Kahl, “bir de giydiklerimle yaratıcı olmak için baskı hissetmek istemedim” ifadelerini kullanıyor.

Matilda Kahl (2)

Konuyla ilgili herkesin merak ettiği bir başka soru ise elbette Matilda Kahl’ın aynı görünen giysileri giydiği halde aynı mı giyindiği? Bunun cevabı ise elbette hayır.

Matilda Kahl’ın üç yıldır üzerinde olan ve artık “üniforması” olarak nitelendirebileceğimiz giysileri içerisinde aynı bluzdan 15, aynı pantolondansa 6 adet bulunuyor.

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...