ABD, iOS’a Karşı Android Dedi

Share

Nielsen araştırma grubunun yayınladığı rapora göre 2015’in üçüncü çeyreğinde Amerikan akıllı telefon sahiplerinin yüzde 52.6′sı Android işletim sistemini kullanıyor.

Android sadece Amerika’da değil uzun zamandır dünyada da lider. Apple’ın iPhonelarının akise Android cihazlar bir çok firma tarafından üretiliyor. Bunların arasında Samsung, LG, Motorola gibi isimler var ve ürünleri genellikle bütçe dostu. International Data Corporation‘ın yayınladığı son sayılara göre Android dünyadaki pazar payının yüzde 82.8‘ine sahipken iOS sadece yüzde 13.9‘a sahip.

Nielsen’in araştırması gösteriyor ki sayılar 2014’e hatta 2013’e göre bile fazla değişmemiş. Bunun dışında geçen hafta analizcilerin raporlarına göre Apple’ın 2016’da beklentilerini düşürmesi gerek. Cupertino son yıllarda iPhone satışlarında patlama yaşamış olsa bile bu momentum yavaşlayacak gibi gözüküyor.

Sözcü

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...