Polaroid‘in Ruhu I-1 İle Canlanıyor

Share

Bundan 8 yıl önce Polaroid‘in üretimine son verdiği 600 serisi filmleri yeniden üretmeye başlayan The Impossible Project, şimdi de bu filmlerle uyumlu ilk makinesi I-1‘i duyurmaya hazırlanıyor.

Klasik Polaroid formatını kullanan tek yeni kamera olacak I-1, halka şeklinde LED flaşı ve otomatik odaklama desteği sayesinde özelikle portrelerde iddialı. Retro görünümünüyle nostalji tutkunlarının beğeneceği makine, teknolojik yenilikler de barındırıyor. Bluetooth üzerinden akıllı telefonlara bağlanabilen fotoğraf makinesinin iOS’li cihazlara özel uygulamasıyla enstantane hızı, diyafram, flaş gücü ve uzaktan çekim gibi ayarları yönetilebiliyor.

Fujifilm‘ın çok satan Instax serisi makinelerine rakip olacak I-1, 300 dolar fiyat etiketiyle 10 Mayıs’ta satışa sunulacak.

Ceyms

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...