Twitter, Vine’ı Kapatmak Yerine Satmak İstiyor

Share

Kısa süre önce sürpriz şekilde Vine’ı kapatacağını duyuran Twitter’ın bu kararından vazgeçtiği, onun yerine platformu satmak istediği belirtiliyor ancak gelen teklifler hiç de iç açıcı değil.

Küçülmeye gitme kararı veren Twittter, şirket bünyesindeki yaklaşık 300 kişinin işine son vereceğini açıklamıştı. Diğer taraftan bir döneme damga vuran en popüler sosyal mecralarının başında gelen Vine’ı da kapatacağını duyuran mikro blog, görünüşe bakılırsa bu kararından vazgeçerek kendine yeni kazanç yaratmak istiyor.

dinilen bilgilere göre Vine’ın fişinin çekileceğinin açıklanmasının ardından bazı teklifler alan Twitter’ın fikri yavaş yavaş değişiyor. Mikro blog’a günlük maliyeti yaklaşık 10 milyon dolar civarında olan Vine için gelen bazı tekliflerin 10 milyon doların dahi altında olması yöneticilerin beklentilerini karşılamıyor. Kulislerde konuşulanlara göre Twitter’a satış konusunda teklif götüren en önemli ismin Japonya merkezli mobil mesajlaşma servisi LINE olduğu belirtiliyor.

Eğer satış iddiaları gerçekleşirse sitedeki milyonlarca video arşivi güvenle geleceğe aktarılabilir. Daha da önemlisi uzun süredir herhangi bir yenilik yapılmayan Vine’ın yeni sahibiyle birlikte elden geçirilerek tekrar ayağa kaldırılabileceği düşünülüyor. Ülkemiz de dahil birçok yeni internet fenomeninin çıkmasını sağlayan platform deyim yerindeyse son bir şans bekliyor.

DH, TechCrunch

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...