Carrie Fisher Yaşamını Yitirdi

Share

Star Wars serisinin Prenses Leia’sı Carrie Fisher hayatını kaybetti.

carrie-fisher

Geçtiğimiz günlerde uçakta kalp krizi geçiren ünlü oyuncunun hayatını kaybettiği ailesi tarafından duyruldu.

Carrie Fisher kimdir?

Haberlerin yayılması ardından Carrie Fisher’in hayatı, kariyeri ve Star Wars’daki rolü gibi pek çok konu gündeme geldi. Peki, Carrie Fisher kimdir?

Şarkıcı Eddie Fisher ve sinema oyuncusu Debbie Reynolds’un kızı olan Carrie Fisher, 21 Ekim 1956’da doğdu.Central School of Spench and Drama okulunda 18 ay eğitim gördü. İlk filmi Shampoo’da (1975) Warren Beatty ve Julie Christie ile rol aldı. 1977 yılında George Lucas’ın klasikleşmiş efsane bilim-kurgu serisi Star Wars’ın orijinal üçlemesi A New Hope, The Empire Strikes Back ve Return of the Jedi’da ve The Force Awakens’da Prenses Leia Organa|General Leia Organa karakterini canlandırarak kariyerindeki en büyük rolünü üstlendi.

Star Wars serisi kariyerinin zirvesi oldu ve bu rol ile dünya çapında tanınan bir oyuncu oldu.Bu filmden sonra Dan Aykroyd ve John Belushi oynadığı John Landis’in yönettiği 1980 tarihli Cazcı Kardeşler-“Blues Brothers” filminde oynadı.1986 yılında Hannah ve Kızkardeşleri filminde boy gösterdi. The Burbs adlı filmde Tom Hanks ile beraber oynadı.Müzisyen Paul Simon sadece bir yıl evli kaldı.

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...