Bernie Ecclestone, Formula 1’e Rakip Seri Mi Kuruyor?

Share

Yıllardır ayrı serilerin oluşması korkusuyla yaşayan Bernie Ecclestone şimdi bu konuyu kendisi hayata geçirmeyi düşünüyor olabilir.

Pazartesi akşamı, Ecclestone’ın 40 yıllık Formula 1 saltanatı aniden sona erdi ve CEO’luk görevi Liberty Media’dan Chase Carey’e verilmesiyle Ecclestone yönetimden devrildi.

Ecclestone, bu sefer zorla uzaklaştırıldığını işaret ederken Auto Motor und Sport’a “Bugün işten çıkarıldım. Bu artık resmi. Şirketle daha fazla devam etmeyeceğim.” diye konuştu.

Ecclestone’nin “40 yıldan uzun bir süredir yaptığım işle ve Formula 1’de başardıklarımla gurur duyuyorum.” dediği dostça sohbetten kısa süre sonra basın bülteni yayınlandı.

Ama her şey tamamen iyi gibi durmuyor.

Medyadaki söylentilere göre Ecclestone kurmayı planladığı başka bir seri ile Liberty’ye karşı tekrar savaşabilir.

BBC Sport’un F1 muhabiri Andrew Benson “İlginç. Güvenilir bir kaynağın söylediğine göre Ecclestone, 2019’a kadar kuracağı alternatif seri ile Liberty ile savaşabilir.” diye bildirdi ve “Umarız bu insanların, Ecclestone’nın ayrı serileri hakkındaki öngörüleri yanlıştır. Ayrılıklar kimse için iyi olmaz; sadece saf kindarlık olur.” diye ekledi.

Bu arada gazeteci Peter Windsor, Ecclestone’nın 86 yaşında işinden uzaklaştırılmasına tepki olarak “F1’in önde gelen kişilerinden birine Mr E nasıl yapacak sorusunu sorduğunda “O, ayrı bir seri ayarlıyor.” diye cevap aldığını belirtti.

Buna ek olarak Alman Auto Bild, Ecclestone’nun arkadaşı Flavio Briatore’nin uzun zamandır aklında olan GP1 konseptini yeniden canlandırabileceğini bildirdi. Düşük bütçeler, atmosferik motorlar ve standart şasilerin olacağı seri ile GP2 ve GP3 takımları ile FIA olmadan anlaşabilir.

Red Bull şimdiden Ecclestone’nın kuracağı rakip serilerden birine katılmak gibi bir niyetleri olmadığını açıkladı.

Red Bull’un danışmanı Helmut Marko Bild’e “Biz, Formula 1’in tam olarak arkasındayız ve başka planlanmış seriler ile bir şeyler yapmak istemiyoruz.” dedi.

Motorsport

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...