Galaxy S8’in Sanal Ana Ekran Tuşu Nasıl Çalışıyor?

Share

Samsung Galaxy S8, basınca duyarlı sanal bir ana ekran tuşuna ve özelleştirilebilir navigasyon tuşlarına sahip. Fiziksel ana ekran tuşunun yerine gelen sanal tuşun detayları haberimizde.

Galaxy S8 ile gelen en büyük değişikliklerden biri, fiziksel bir ana ekran tuşunun bulunmaması. Galaxy S serisinin ikonik bir bileşeni olan fiziksel ana ekran tuşu, Samsung Galaxy S8 ile birlikte tarihe karıştı. Şirket, ekran çerçevesini en aza indirmek için fiiziksel tuştan vazgeçti.

Basınca duyarlı ana ekran tuşu nasıl çalışıyor?

Tanıtımda kısaca değinildiği gibi, Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus’ta basınca duyarlı bir ana ekran tuşu var. Yeni tuş, 3D Touch veya Force Touch’a benziyor. Fakat ekranın sadece belirli bir alanında etkin. Yeni ana ekran tuşu, her zaman aktif. Yani ekran açık yada kapalı farketmiyor. Galaxy S8’i uyandırmak veya ana ekrana dönmek gibi işlevleri her zaman yerine getirebiliyor.

Fiziksel tuşa alışan kullanıcılar yeni ana ekran tuşunu sevmemiş olabilirler. Fakat artık ekranı uyandırmak için bir fiziksel tuşa basmak S8 ile birlikte tarihe karıştı. Bunun yerine ekranın belirli bölümüne basınç uygulayarak cihazı uyandırabilirsiniz. Ayarlardan bu basıncın şiddetini ayarlayabilirsiniz.

Galaxy S8 ile birlikte gezinme tuşları özelleştirilebiliyor. Gezinme çubuğunun rengi ve tuşların yerleri değiştirilebiliyor. Samsung’un alışılagelmiş geri tuşu sağdan sol tarafa alınabiliyor. Böylece stok Android kullananlar zorlanmadan S8’e alışabilecekler.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...