Instagram Bu Sefer Pinterest’i Kopyaladı

Share

Facebook ve çatısı altında yer alan uygulamalar diğer platformlardan kopyaladıkları özellikler anlamında iyiden iyiye sabıkalı hale geldi. Şirket, bu sefer de fotoğraf Instagram’a başka bir platformdan aktardığı özellikle gündeme gelmiş durumda.

Instagram bu sefer Snapchat’ten değil, Pinterest’ten özendiği bir özelliği platformuyla bütünleştirdi. Kaydettiğiniz gönderileri organize etmenin yeni bir yolu olarak lanse edilen özellik Koleksiyonlar (Collections) olarak geçiyor.

Aynı Pinterest’in Panolar (Boards) özelliği gibi, Instagram’da da fotoğraf ve videoları artık ayrı kategoriler altında sınıflandırarak toplamanız mümkün hale gelecek. Tabii ki panolar özelliğiyle klasörlemeyi ilk bulan Pinterest değil ancak sosyal medyada yer imi kavramının yaygınlaşmasında öncünün bu platform olduğu da bir gerçek.

Koleksiyonlar özelliği, profiliniz altındaki kayıtlı gönderiler sekmesinin altında yer alıyor. Ek olarak aynı tüm kayıtlı gönderilerinizin olduğu gibi, koleksiyonlarınız da sadece sizin görebileceğiniz şekilde kaydediliyor. Instagram, Aralık ayında gönderi kaydetme özelliğini sunduklarından bu yana, kullanıcılarının yüzde 46’sının en az bir gönderi kaydettiğini belirtiyor.

Hali hazırda bir türlü istediği noktaya ulaşamayan Pinterest, Instagram’ın benzer özellikleri kullanıcılara sunmasıyla daha da kan kaybedecek mi bunu zaman gösterecek.

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...