Donald Trump’ı Takipçilerinin Yarısı Sahte

Share

Amerikan Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamalar ve tartışmalı kararlarıyla adından bolca söz ettiriyor. Trump özellikle Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla gündeme geliyor. ABD Başkanı paylaşımlarının aldığı etkileşimle ve takipçi sayısıyla da dikkat çekiyor. Ancak son gelişmelere bakılırsa Trump’ın Twitter takipçilerinin yarısı bot.

Kısaca özetlemek gerekirse Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olduğundan beri takipçi sayısında 13 milyonluk bir artış yakaladı. Bu durumu insanların Trump’a verdiği destek şekilde değerlendirmek mümkün. Fakat biraz yakından bakıldığı zaman bu hesabı takip edenlerin profilleri arasındaki benzerlik ortaya çıkıyor. Yeni takipçilere ait hesapların son bir ay içinde yaratıldığı görülüyor. Profil ve kapak fotoğrafı veya biyografi bilgisi yer almıyor. Bu tarz hesaplar Twitter tarafından “bot” olarak adlandırılıyor. Donald Trump’ın Twitter’da botlardan bir ordu kurduğu iddiaları üzere Twitter Audit bu konuya odaklandı. Belli bir hesabın Twitter takipçilerinin gerçekliğine odaklanan platform Trump’ın takipçilerinin yüzde 49’unun sahte olduğunu belirledi.

Trump’ın seçimdeki rakibi Hillary Clinton ve Barack Obama‘nın Twitter hesapları da aynı teste tabi tutuldu. Ortaya çıkan sonuca göre Clinton’ın takipçilerinin yüzde 39, eski ABD başkanı Obama’nın takipçilerinin de yüzde 21’i sahte çıktı.

Botlardan oluşan Trump ordusu ABD başkanının sosyal medya ekibi tarafından mı kuruluyor, yoksa durum Donald Trump’ın tercihi mi, bilinmiyor.

Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...