iPhone X, 2018’e Kadar Yaygınlaşmayacak

Share

iPhone X sadece belirli ülkelerde 3 Kasım tarihinde kullanıcısıyla buluşacak. Öte yandan, bu yıl oldukça sınırlı sayıda piyasaya sürülebilecek olan akıllı telefonu, 2018 yılına kadar bulmak oldukça zor olacak gibi gözüküyor.

Aylardır Wall Street analistleri, hali hazırdaki birçok iPhone kullanıcısının amiral gemisine yükseltme yapacağı tahmininde bulunuyor. Apple konusundaki tahminleriyle tanınan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo ise, beklenen geçişin birçok faktör dolayısıyla 2018’den önce gerçekleşmeyeceği görüşünde.

Özellikle de TrueDepth kamera sistemi üretimi sebebiyle yaşanan sorunlar bu konuda oldukça etkili olarak gösteriliyor. Ayrıca, 2018 yılında çıkacak yeni iPhone modellerinin amiral gemisinin çekici özelliklerini sürdüreceği düşünülüyor. Böylece, bu yıl tanıtılanlara göre daha uzun satış periyodu elde edilebileceği tahmin ediliyor. 2018 model iPhone modellerinin daha rekabetçi olması da beklentiler arasında.

2017 yılı için iPhone sevkiyatlarının 210-220 milyon arasında olması beklenmekte. 2018 yılında ise bu miktarın 245-255 milyona çıkması öngörülüyor. Kuo, üretim sorunlarının bu yılın dördüncü çeyreğinde çözülebileceği görüşünde. Bu durumda sevkiyatların 2018 yılının ilk yarısında güçlü bir şekilde yükselişe geçeceği vurgulanıyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...