Tesla Roadster fiyatı ve özellikleri belli oldu

Share

Tesla Roadster ile 2020’de yollarda olacak. Yeni akıllı otomobilin menzili, tam dolu şarj ile yaklaşık 1000 km olacak. İşte Tesla Roadster’ın merak edilen yenilikleri.

Tesla’nın otonom kamyonlarının tanıtılması beklenen toplantıda, spor otomobili ve teknolojiyi birleştirmek isteyenlere harika bir haber geldi. Firma, Tesla Roadster modeli hakkında ilk bilgileri ve görüntüleri paylaştı.

2020’de yollarda olması beklenen Tesla Roadster’ın 200 kWh’lık bataryası ile tam dolu şarjda yaklaşık 1000 km mesafe gidilebilecek.

Sunumu yapan Elon Musk’ın verdiği bilgilere göre, Tesla Roadster, 0’dan 100 km/h hıza sadece 1,9 saniyede ulaşacak.

Gelelim, bu güzelliğin fiyatına. Tesla Roadster’a sahip olmanın bedeli, tam 250.000 Dolar (yaklaşık 1 milyon TL) ve ilk alanlardan olmak istiyorsanız hemen 50.000 Dolar depozito ödemeniz gerekiyor.

Bu tasarıma sahip diğer markaların otomobilleri, her ne kadar 2 koltukla sınırlı tutsalar da, Tesla Roadster’da bulunan 4 koltuk, bu zeki otomobile sahip olmak isteyenleri mutlu edecek gibi görünüyor.

Tesla Roadster, ülkemize ne zaman gelecek?

Tesla Roadster'ın arkadan görünüşü.

Tesla Roadster’ın ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağını merak edenler için de bazı notları paylaşalım.

Her ne kadar şu anda Tesla’nın Türkiye’de bir ofisi veya dağıtıcısı olmasa da ilk temaslar, geçtiğimiz günlerde Elon Musk’ın Cumhurbaşkanlığı’nı ziyaret etmesi ile gerçekleşmişti. Bu temasların ardından ülkemizdeki dağıtıcı şirketlerden birinin, kısa sürede Tesla satışına başlaması, sürpriz olmayacak gibi görünüyor.

Tesla’nın otonom kamyonları kaç para?

Eğer her şey yolunda giderse, 2020’de yollarda olması beklenen Tesla Roadster’ı ülkemizde de görmek mümkün olacak.

Şu anda gözler agresif tasarımı sayesinde Roadster’a odaklanmış olsa da, sektörü derinden etkileyecek olan otonom kamyonlar ve şu ana kadar çıkmış olan diğer modellerin de ülkemize gelmesiyle beraber, bu alanda ciddi bir rekabetin yaşanması bekleniyor.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, ülkemizde ciddi bir destek ve motivasyonu da arkasına alan yerli otomobilin de bu modellerin karşısında rekabette yerini alması bekleniyor.

Tesla’nın attığı bu adıma bir de Alman otomobil devlerinin vereceği cevabı görmek gerekiyor. Aynı sınıfa ait olan Audi R8, BMW Z4, Mercedes SL gibi otomobillerin de yarı otonom veya tam otonom modelleri, akıllı spor otomobil isteyen teknoloji aşıklarının karar vermesini epey zorlaştıracak gibi görünüyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...