Nokia X tasarımı ortaya çıktı

Share

2017 yılına hızlı bir giriş yapan ve aynı ivmeyi 2018 yılında da koruyan Nokia’nın yeni telefonu Nokia X‘in tasarımına ait fotoğraflar sızdırıldı. Nokia X tasarımı, çentikli ekran ile dikkat çekecek gibi görünüyor.

Slashleaks tarafından servis edilen fotoğraflarda, Nokia X modelinin hem ön hem de arka tarafına ait gerçek fotoğraflar sızdırıldı! Sızdırılan görüntülerdeki en dikkat çekici detay ise, telefonu çentikli tasarıma sahip olması. Eğer sızdırılan görüntü gerçek ise, Nokia’a da çentikli telefon furyasına katılmış olacak. Ekranın alt kısmındaki çerçeve alanı, büyük bir oranda daraltılmış ve ortasındaki Nokia logosu ile doldurulmuş.

nokia x tasarımı

Telefonun arka tarafı da sızdırılan detaylar arasında. Arka tarafa baktığımızda, dikey yapıdaki çift kamera, LED flaş ve hemen altında ise parmak izi okuyucunun yer aldığı görülüyor. Kamera ve LED flaşın çerçeve içine alınmış olması, bu bölgenin az da olsa bir çıkıntıya sahip olacağını gösteriyor.

Ortaya çıkan görsellerin dışında ise, fiziksel detaylar konusundan sızdırılan başka bir detay yok. Teknik özellikler bakımından ise, bu modelin amiral gemisi olacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Snapdragon 845 işlemci, 6 GB RAM ve 64 GB – 128 GB hafıza gibi donanımsal özellikler, çok yüksek ihtimalle, bu telefonun sahip olacağı özellikler olacak. 18:9 görüntü oranına sahip çentikli ekran tasarımı da, Nokia X’in en can alıcı yenilikleri arasında yer alacak.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...