Facebook yüzünden WhatsApp kurucusu istifa etti

Share

WhatsApp kurucusu ve şirketin CEO’su olan Jan Koum şok bir karar alarak görevinden istifa edeceğini açıkladı. Son dönemin en çok konuşulan konularından biri olan Facebook skandalı, böylece ilk kez resmi olarak WhatsApp‘a sıçramış oldu.

“Artık önüme bakma zamanı… Teknolojinin biraz uzağında kalabileceğim, bana keyif veren başka şeylerle ilgilenmek istiyorum. Son derece nadir hava soğutmalı Porsche modellerini toplamak, arabalarım üzerinde çalışmak ve en nihayetinde frizbi oynamak istiyorum.”

Bu sözler sıradan birinin ağzından değil, Facebook yönetim kurulu üyesi ve WhatsApp’ın CEO’sunun ağzından çıktığında, bazı şeylerin gerçekten de ters gittiğini anlayabiliyoruz.

Koum sorunları resmi olarak yansıtmayacak olsa da, Washington Post‘un makalesine göre, işin iç yüzünde yine veri skandalı yer alıyor. Koum ve Facebook kullanıcıların mahremiyeti noktasında son dönemlerde ciddi bir şekilde ters düşmüş durumdalar.

2014 yılında Diğer kurucu ortak Brian Acton ile beraber şirketi Facebook’a tam 19 milyar dolara satan Koum, Acton’ın aksine WhatsApp’ta çalışmaya devam etmişti. Acton’ın bir süre önce paylaştığı #deletefacebook tweet’inin ardından kaynayan kazan sonunda etrafa saçılmış gibi görünüyor.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg‘ün Koum’a olan tepkisi ise yine aynı şekilde işin iç yüzü dışında oldu. “Jan: Seninle yakın bir şekilde çalışmayı çok özleyeceğim. Dünyayı birbirine bağlamak noktasında ettiğin yardımlar için çok teşekkür ederim.”

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...