Google, Android tabletlerin fişini çekti

Share

iOS ve Android akıllı telefonlar arasında rekabet her geçen gün artarken, söz konusu tablet olduğunda Apple’ın ciddi bir üstünlüğü bulunuyor. Özellikle uygun fiyatlı Android tabletlerin yetersiz performansı ile kullanıcılarda bıraktığı kötü izlenim, iPad ile sorunsuz bir deneyim sunan Apple’ın liderliği almasını sağladı.

Uygulamaların optimize edilmemesi ve kullanıcılara telefonlar ile aynı arayüzün sunulması gibi daha birçok farklı neden, Android tabletlerin başarısız olmasına neden olurken, Google’ın artık bu gerçeği kabul ettiği görülüyor.

Android Tabletler resmi internet sitesinden kaldırıldı

Android tabletler - Android internet sitesinden tabletler sayfası kaldırıldı

Zira, Google şaşırtıcı bir hamle ile Android işletim sisteminin internet sitesinden ” Tabletler “ bölümünü kaldırdı. Bu önemli değişiklik sonrasında ana sayfada Telefon, Wear, TV, Otomobil ve Kurumsal olmak üzere toplam beş bölüm kaldı.

Sayfaya link ile ( android.com/tablets/ ) ulaşmaya çalışanlar ise ana sayfaya yönlendiriliyor. Bu değişikliğin yakın zamanda tanıtılması beklenilen Galaxy Tab S4 gibi üst seviye tablet modellerini nasıl etkileyeceği büyük bir merak konusu.

Her geçen gün küçülen tablet pazarında, Google’ın artık Android tabletler için fişi çektiğini söyleyebiliriz. Ancak, bu kararın altında çok farklı nedenler olabilir.

Şirkete yakın bazı kaynaklar, Google’ın tabletler yerine Chrome OS ile çalışan Chromebook modellerine yoğunlaşacağını ve bu cihazların Android uygulamaları destekler hale gelmesinin bu değişim sürecinin bir parçası olduğunu belirtiyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...