Alonso 300. F1 yarışına çıkıyor

Share

2001 Avustralya GP ile Minardi’de Formula 1 kariyerine başlayan Alonso, bir sene ara vermesinin ardından Renault takımına geçti ve o dönemden beri birkaç yarışı kaçırması dışında sürekli yarıştı.

Sırasıyla Minardi, Renault, McLaren, Renault, Ferrari ve McLaren takımlarında yarışan Alonso, 300 yarış ile Formula 1 tarihinde en çok yarışan 4. pilot konumunda. Bu alanda lider 323 yarış ile Rubens Barrichello olurken onu 307 yarış ile Michael Schumacher, 306 yarış ile Jenson Button takip ediyorlar.

Alonso, sene sonuna kadar herhangi bir sorun yaşamaması halinde en çok yarışan pilotlar listesinde 2. sıraya yükselecek. Gelecek sene de sporda kalması halinde ise bu alanda rekoru eline geçirecek gibi görünüyor.

300. yarışına çıkan Alonso, bu süreçte 32 galibiyet, 22 pole pozisyonu, 23 hızlı tur, 97 hızlı tur, 1881 puan ve 2 şampiyonluk kazandı.

Alonso, 300. yarış şerefine bu hafta sonu özel şapka ve ayakkabı gibi hazırlıklar yaptı.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...