Xiaomi Redmi 6 ve Xiaomi Redmi 6A tanıtıldı

Share

Amiral gemisi Mi 8 serisi ile heyecan yaratan Xiaomi, yeni modeller sunma konusunda hız kesmiyor. Şirket şimdi de giriş seviyesi olan Redmi 6 ve Redmi 6A modellerini resmen tanıtmış durumda. İşte, Xiaomi Redmi 6 ve Redmi 6A özellikleri.

Xiaomi Redmi 6 modeli 5.45 inç 720 x 1440 HD+ IPS ekran ve 18:9 görüntü oranı ile birlikte geliyor. 12 nm üretilen ve 2.0 GHz saat hızındaki 8 çekirdekli MediaTek Helio P22 işlemciden gücünü alan cihazda 3,000 mAh batarya sunuluyor.

Üründe 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolamanın yanı sıra 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama seçeneklerinin sunulduğunu da belirtelim. Ek olarak, dahili depolama kapasitesini microSD kart ile artırmanız mümkün. Ayrıca, cihazın arka tarafında 12 Megapiksel + 5 Megapiksel çift kamera, ön tarafında ise 5 Megapiksel selfie kamerası bulunuyor. Öne çıkan Redmi 6 özelliği ise yapay zeka destekli yüz tanıma özelliği. Telefonu kaldırdığınızda ekran aydınlanıyor ve yüzünüzü hızla tarayarak cihazın kilidinin açılmasını sağlıyor. Tercihe göre cihazın arka tarafında parmak izi okuyucusu olduğunu da belirtelim. Android 8.1 Oreo tabanlı MIUI 10 da daha başarılı bir kullanıcı arayüzü sağlıyor.

Xiaomi Redmi 6, Xiaomi Redmi 6A

Uygun fiyatlı Xiaomi Redmi 6A da Redmi 6 ile aynı gövdeyi paylaşırken daha standart özellikler sunuyor. Bu modelde, yine 12 nm üretilen ancak 8 yerine 4 çekirdekli MediaTek Helio A22 çipseti kullanılıyor. Bu çipsetin de hızının 2.0 GHz olduğunu atlamayalım. Bu üründe ise sadece 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı seçeneği bulunuyor.

LED flaşlı 13 Megapiksel arka kamera ve 5 Megapiksel selfie kamerasına sahip ürün yine MIUI 10 kullanıcı arayüzü kullanıyor. Bu modelde parmak izi okuyucusu bulunmuyor, yani tek seçenek yüz tanıma.

Gelelim fiyat konusuna. Redmi 6 3 GB/32 GB seçeneği 125 dolar, 4 GB/ 64 GB seçeneği ise 155 dolardan satılacak. Redmi 6A ise 95 dolarlık fiyat etiketine sahip. Tüm modeller 15 Haziran tarihi itibariyle Çin pazarında yer almış olacak.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...