Pixel 3 ve Pixel 3 XL tasarımı sızdırıldı

Share

Google Pixel 3 ve Google Pixel 3 XL akıllı telefonların çıkışı merakla bekleniyor. Son olarak, Android güncellemelerini en hızlı biçimde alan modeller olan Pixel 3 ve Pixel 3 XL tasarımı tamamen sızdırılmış durumda.

Pixel 3 ve Pixel 3 XL tasarımı nasıl olacak?

Steve Hommerstoffer (OnLeaks) ve MySmartPrice tarafından hazırlanan videolar, Google Pixel serisinin nasıl görüneceğine dair detayları gözler önüne seriyor. Pixel 3 tasarımı geçtiğimiz yılın Pixel 2 XL modeli ile oldukça benzer gözüküyor diyebiliriz. 18:9 görüntü oranlı 5.4 inç çentiksiz ekran ve öne bakan stereo hoparlör ile ürün geleneksel bir tasarıma sahip. Öte yandan Google, cihazın ön tarafına bu kez iki adet ön kamera yerleştirmiş durumda. Bu kameralardan birisinin derinlik algılama görevini üstlenmesi ihtimali yüksek. Pixel 3 XL tasarımı için de çift ön kamera gözükürken, bu modelde ekran çentiği bulunuyor. Ayrıca, 6.2 inç ekranın 19:9 görüntü oranına sahip olduğunu da belirtelim.

Pixel 3 XL tasarımı

Cihazların arka tarafına baktığımızda da benzer tasarımlar ile karşılaşıyoruz. Hatta iki tonlu arka panelin Pixel 2 serisi ile benzerliği doğrudan göze çarpıyor. Bu defa arkada metal değil buzlu cam yüzeyin kullanılacağı, bu sayede de kablosuz şarj entegrasyonunun mümkün hale getirileceği söyleniyor. Çift kamera kurulumu olmayan cihazlarda, çift tonlu LED flaş ile birlikte tek lensli kamera sol üstte konumlanıyor.

Dahili bileşenler konusu tam olarak belli olmasa da cihazda Qualcomm Snapdragon 845 mobil platformu göreceğim kesin. Küçük modelde 4 GB RAM, büyük modelde ise 6 GB RAM bekleniyor. Cihazlarda 128 GB veya 256 GB dahili depolama seçenekleri ile karşılaşma ihtimalimiz de yüksek.

Son olarak, Pixel 3 ve Pixel 3 XL duyurusunun büyük ihtimalle 4 Ekim tarihindeki Google donanım etkinliğinde yapılmasının beklendiğini de hatırlatalım.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...