Sainz: Renault’da kalırsam mutlu olurum

Share

Carlos Sainz Jr, gelecek sezon Renault’da kalması halinde son derece mutlu olacağını söyledi.

Renault’da Nico Hulkenberg’in sözleşmesi devam ederken, Carlos Sainz Jr’ın bir yıllık kiralama sözleşmesi bu yıl sonunda bitiyor.

Eğer Red Bull, yeni sezonda Daniel Ricciardo ile devam etme kararı alırsa Sainz’ın Red Bull’la anlaşması sona erecek ve istediği takıma gitmekte özgür olacak.

İspanyol sürücünün ismi son haftalarda McLaren’da Fernando Alonso’nun yeri için anılsa da Renault’da devam etme ihtimali oldukça düşük görünüyor.

Konu hakkında Paul Ricard pistinde konuşan Alain Prost, “Sürücülerimiz aracın ayarlarında farklı tercihlere sahipler, mühendislerle çalışma yolları farklı. Nico ve Carlos birbirlerini çok iyi tamamlıyor. Bu yöne doğru gitmeye devam etmeleri ve takımın daha iyi olmasına yardımcı olmaları çok önemli.” dedi.

Diğer tarafta Sainz da takımda kalmak istediğini söyledi.

“Alında yarıştığım takımdan son derece memnunum. Büyük bir potansiyele sahip olduğunu biliyorum, Renault’da yaptığımız şeylerden gurur duyuyorum ve kalmamı isterlerse zevkle yaparım.”

“Renault’ya baktığımızda beş yıl boyunca Formula 1’de yoklardı, bu yüzden inşa süreci devam ediyor. Yavaş yavaş ilerliyoruz ve gelişiyor. Bu kazanmayı başarabilen çok iddialı bir takım. Geçmişte yarışlar ve şampiyonluklar aldılar, bu bir avantaj ve fark yaratabilir.”

“Henüz 23 yaşındayım ve şampiyon olmak istiyorum. Büyük hırslarım var, kazanmayı çok istiyorum. Şu an baktığımızda ilk üç takımın diğerlerine kıyasla yarım saniyelik bir avantajı var. Biz de o diğer ekiplerden birisiyiz.”

“Hedeflerimiz var, mümkün olduğunca çabuk başarılar elde etmek istiyoruz. Takımın ilk podyumunu kazanmak istiyoruz ancak bunun için yapılacak çok şey var. Umarım bu gelecek yıl veya birkaç yıl içinde gerçekleşir, acele etmiyoruz.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...