Apple hisseleri yeni iPhone’lar öncesi yükselişe geçti

Share

Yeni iPhone modellerinin tanıtılmasına dokuz gün gibi oldukça kısa bir süre ( 12 Eylül tarihinde ) kalırken, Apple hisselerinde ciddi bir yükseliş yaşanıyor. Aslında, Ağustos ayında başlayan bu yükseliş için beklentiler bu şekilde değildi.

Geçtiğimiz ay piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşan Apple’ın hisseleri, neredeyse yüzde 10’luk bir yükseliş ile 228.87 dolar seviyesine gelmişti. Ancak, analistlerin beklentisi 1 trilyon doların ardından tekrar düşüş yaşanacağı yönündeydi.

Küçük bir düşüşün ardından tekrar yükselişe geçildi. Zira, finansal gücü oldukça yüksek olan bazı şirketler, 12 Eylül tarihinde Steve Jobs Theater’da tanıtılacak yeni iPhone modelleri öncesinde yüklü miktarda hisse senedi satın aldı.

Apple hisseleri yeni iPhone’lardan önce yükselişe geçti!

Bu şirketler tipik bir şekilde yeni iPhone’lar duyurulduğunda bu hisseleri satarak hızlı bir şekilde kar etmeyi hedefliyorlar. Yatırım fonu Vanguard ve Blackrock şu anda Apple’da en fazla hisseye sahip olan şirketler. Berkshire Hathaway şirketi ise 250 milyon doları aşan hissesi ile Apple’ın en büyük üçüncü hissedarı.

Apple hisseleri yeni iPhone'lardan önce yükselişe geçti!

Yıllar öncesinde Apple hissesi satın alan şirket ve bireylerin paraları onlarca kat değer kazandı. Zira, 2007 yılında Apple hisseleri 17 dolar seviyesindeydi. Günümüz değeri ile kıyasladığımızda 13 katın üzerinde bir değer artışı yaşandı.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...