İran, Bir Günde 48 Bin Otomobil Sattı

Share

İran‘ın en büyük otomotiv firmalarından biri olan SAIPA, resmî internet sitesinden yaptığı duyurda, online olarak satışa sunulan elli bin araç için bir milyon sekiz yüz seksen sekiz bin kişinin başvuru formu ilettiğini beyan etti. Buna göre bir kamu firması olan SAIPA’nın sitesini bir gün içerisinde yetmiş beş milyondan fazla kişi ziyaret etti. Başvuru formunu dolduran kişilerin ardından kırk sekiz bin araç ise satıldı.

Otomobil fiyatları hakkında bir açıklama yapan İran Otomobil Üreticileri Derneği, otomobillerin eski fiyatları üzerinden satışa çıkarılmasının fiyatların yükselişe geçmesini engelleyeceğini belirtti. Hâli hazırda fabrika fiyatı yirmi üç milyon tümen civârında olan SE 131 ile 132 otomobilleri, serbest piyasada otuz beş milyon tümenden çok daha fazlaya satılıyor. İran’da döviz kurunun yükselişe geçmesi nedeniyle otomotiv fiyatları da artmış durumda.

Ekonomi Haber

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...