Hamilton, Türkiye GP’yi övdü, katılım olmamasını eleştirdi

Share

Türkiye, 2005 yılında İstanbul’daki İstanbul Park pistiyle Formula 1 takvimine girmişti ancak yarış, 2011 yılının ardından takvimden düştü.

Genel anlamda seyirci sayısı bu süre içerisinde beklenenden az oldu ve Bernie Ecclestone’la yapılan anlaşma, 2011 sonrasında yenilenmedi.

Ülkemiz takvime geri dönebilmek adına arka planda çalışmalar yürütürken, beş kez dünya şampiyonu Hamilton Türkiye’de yarış ilgi gösterilmediğinin altını çizdi.

“Yarış açısından yeni ülkelere gitmenin ne kadar önemli olduğunu pek bilmiyorum. Eğer aynı anda Silverstone ve Londra yarışlarına sahip olsaydık, o zaman gerçekten havalı olurdu. Takvimde iki İngiltere yarışı güzel olurdu.”

“İngiltere, Almanya ve İtalya’da çok büyük bir geçmişimiz var. Şimdi de Amerika’da büyümeye başlıyoruz. Yine de tüm bu yerlerde sadece bir yarış oluyor. Şahsen bu benim görevim olsaydı, o ülkelerde daha fazla yarış yapmayı seçerdim.”

“Daha önce Vietnam’a gittim ve orası güzel bir yer. Hindistan’a gittim, garipti çünkü Hindistan fakir bir yer ama çok güzel bir pist vardı. Oraya gittiğimde gerçekten çelişkili hissetmiştim.”

“Türkiye’de bir yarış yaptık ve yarışa neredeyse hiç kimse gelmedi. Pist son derece havalı, hafta sonu yine havalı ama seyirci sayısı zayıf kaldı.”

“Almanya’da bir yarışımız varsa ve Berlin’de bir yarış varsa, yani bu tarz büyük şehirlerde yarış yapıyorsak, bunun oldukça iyi olduğunu düşünüyorum.”

“Mutlaka Formula 1 hakkında çok şey bilmeyen ülkelere gitmemiz gerekmez.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...