Hamilton: 1 numarayı sevmiyorum, tek seferlik bir şeydi

Share

Dünya şampiyonu Hamilton, 2014, 2015 ve 2017 yıllarında dünya şampiyonu olmasına rağmen şimdiye kadar hiç 1 numara ile yarışmadı ve hep kendi numarası ola 44 ile piste çıktı.

Ancak Hamilton, beşinci şampiyonluğunun ardından Abu Dhabi’deki ilk seansta aracının ön tarafına #1’i yazdırdı.

Böylelikle Hamilton, Mercedes’le ilk kez #1 ile piste çıkmış oldu.

İkinci seansta yeniden #44’e dönen Hamilton, “Şahsen bundan pek hoşlanmıyorum, bunu beğendiğimi söyleyemem.”

“Sadece tek seanslıktı. Hiçbir anlam ifade etmiyordu. Yapmamın tek sebebi altı yıldır buradayım ve dünya şampiyonu olduğum hiçbir yılda aracımda #1 olmadı. Sadece bunu yapmanın havalı bir şey olacağını düşünüyorum.”

“2009 yılında dünya şampiyonu Jenson olmuştu ve McLaren ertesi yıl için onunla anlaşmıştı. Brawn GP’den McLaren’a geldiğinde kendisiyle birlikte #1’in de geldiğini hatırlıyorum.”

“McLaren’in #1’e sahip olması gerçekten garipti. Nereye giderseniz gidin, bir sonraki takıma bunu taşımanız… Garip geliyor.” dedi.

Jenson Button, McLaren MP4-25

Jenson Button, McLaren MP4-25

Photo by: Glenn Dunbar / LAT Images

Hamilton, #1’i tek seferlik kullanmasının temel sebebinin Mercedes içerisindeki üyelere motivasyon vermek olduğunu söyledi.

“Mühendislerin ya da mekanikerlerin, bir ara bunu yapıp yapmayacağımı bana sorduklarını hatırlıyorum.”

“Sadece tek bir seansta #1’e sahip olmanın harika olacağını düşündüm. En azından #1’e sahiptik ve şimdi bu resme bakıp gurur duyabilecekler. Yine de 44 benim özel numaram.”

“Takımdaki herkes #44 bir otobüse ya da uçakta #44’e oturduğunda bana haber veriyor. Bu onların hayatındaki önemli bir şey gibi oluyor.”

“Bu onların hayatlarının bir parçası haline geliyor. Bu harika bir şey çünkü benim için tam olarak öyle.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...