Briatore: Alonso, Ferrari’de olsa yüzde yüz şampiyon olurdu

Share

Alonso, 2014 yılının ardından Ferrari’den ayrılırken orada geçirdiği beş yıllık dönemde iki kez şampiyonluğu son yarışta kaçırdı.

Bununla birlikte 2015’te katıldığı McLaren dönemi, Alonso’nun kariyerinin en kötü dönemi oldu.

İspanyol sürücü bu yıl spora veda ederken, Renault’da birlikte çalıştığı Flavio Briatore’ye göre o bu sene Ferrari aracında olsaydı % 100 şampiyon olurdu.

Alonso’nun Ferrari’de olsaydı şampiyon olup olamayacağı sorusuna Briatore, “Bana göre açık şekilde evet. Ferrari bu yıl şampiyonluğu kazanabilirdi ama eğer pilotlarınıza çok fazla baskı uyguluyorsanız, Hamilton bile olsanız hata yapar.”

“Bu baskıdan ötürü önemli yarışlarda hata yaptılar. Ama evet, Fernando bu yıl Ferrari’de olsaydı %100 şampiyon olurdu çünkü o asla hata yapmıyor.”

“Biz Renault’dayken daha yavaş bir araçla şampiyon olduk. McLaren ve Ferrari bizden daha hızlıydı. Ama ikinci veya üçüncü olmamız gerektiğinde bunu yaptık. Kazanmak zorundaysak onu da yaptık. Bunu yaparken pit duvarının mükemmel olması gerekiyor. Tıpkı şu anki Mercedes gibi.”

“Fernando beşinci olabilecek bir araca sahipse beşinci olur, üçüncü olabilecek bir aracı varsa üçüncü olur. Kazanabilecek bir aracı varsa kazanır. Diğer pilotlar gibi hata yapmaz.”

“Formula 1’de bugün kazanabilecek sadece iki takım var. Mercedes ve Ferrari. Alonso doğru araçla en güçlü olabilirdi. Bu yıl Hamilton harika bir yıl geçirdi, ama bence Fernando onu iyi bir araçla yenerdi.”

“Şuanki gridde Fernando’ya benzeyen tek pilot Verstappen. Tabii ki Hamilton da var.”

“Geri döner mi yoksa dönmez mi bilmiyorum. Görmek lazım. Bir ara vermek istiyor. Bunu geçmişte büyük pilotlar da yaptı, sanırım dinlenmeye ihtiyacı var. McLaren’da saçma sapan üç yıl geçirdi ve sinirleri bozuldu.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...