Titanic’le ilgili sır yıllar sonra ortaya çıktı

Share

Titanic’in uzun yıllar süren bilimsel çalışmalar sonucunda değil, Sovyetler Birliği ile ABD arasındaki Soğuk Savaş sırasında batan nükleer denizaltıları bulmak için ABD tarafından gerçekleştirilen bir gizli görev sırasında bulunduğu ortaya çıktı.

Titanic’in enkazını bulan Robert Ballard, bazı Soğuk Savaş dosyalarının gizliliğinin kaldırılması üzerine CNN International’a konuştu. Ballard, enkazın batan Sovyet nükleer denizaltılarını bulmak için yapılan çalışmalar sonucunda keşfedildiğini belirtti.

Ballard, hükümetin denizaltıları bulmak için yapılan çalışmaların ortaya çıkmamasını istediğini, dolayısıyla Titanic’in bu sırada bulunmasının onlara dikkati başka yöne çekmek için bir şans verdiğini belirtti. Ballard ayrıca Titanic’i bulduklarına çok heyecanlandıklarını belirtti.

T24

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...