Hiçbir giriş port’u bulunmayan ilk telefon: Meizu Zero

Share

Meizu yapmış olduğu lansman ile birlikte herhangi bir giriş portuna ve tuşa sahip olmayan dünyanın ilk akıllı telefonunu tanıttı. İşte, karşınızda dünyanın en sıra dışı telefonu olan Meizu Zero özellikleri ve fiyatı!

Meizu Zero özellikleri neler sunuyor?

Zhuhai merkezli Meizu, bugün Çin’de düzenlemiş olduğu lansman ile birlikte bir ilke imza attı. Lansman sırasında herhangi bir giriş portuna ve tuşa sahip olmayan telefonunu tanıtan Meizu, akıllı telefon sektöründe yepyeni bir devri başlatmayı hedefliyor. Gelin, bu sıra dışı telefonun özelliklerine yakından bakalım.

Yetkililer tarafından aktarılan bilgilere göre, Meizu Zero, IP68 dayanıklılık sertifikasına ev sahipliği yapıyor. Böylece toza ve suya karşı dayanıklı olan Meizu Zero, ilginç tasarımından ziyade dayanıklılığıyla da ön plana çıkmayı başarıyor.

2.5D katmanlı 5.99 inç boyutundaki esnek OLED ekranın üzerine kurulan Meizu Zero’nun ayrıca ekrandan parmak izi teknolojisine de sahip olduğunu görmekteyiz.

Bunların yanı sıra yüz tanıma teknolojisi gibi, son teknolojileri de bünyesinde bulunduran Meizu’nun yeni amiral gemisinde bizleri 20 MP‘lik bir ön kamera karşılıyor.

Ne yazık ki, Meizu Zero’nun teknik özellikleri tam anlamıyla paylaşılmadığını da belirtelim. Etkinlik sırasında sadece söz konusu telefonun Snapdragon 845 işlemcisinden güç alacağı belirtildi. Bunun haricinde ise, Zero’nun RAM ve depolama kapasitesi halen gizemini koruyor.

Peki, Meizu Zero nasıl şarj olacak?

Gelelim, herhangi bir giriş portuna sahip olmayan telefonun nasıl şarj olacağına. Meizu yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu cihazın özel olarak geliştirilen 18W kablosuz hızlı şarj teknolojisini ile birlikte şarj edileceği belirtildi.

Böylece kablo kalabalığını da ortadan kaldıran Meizu‘nun, ayrıca kullanıcıları kablosuz çözümlere yöneltiğini de görmekteyiz.

Bunun haricinde ise, Zero‘da iPhone XS modellerinden aşina olduğumuz e-SIM teknolojisine de yer veriliyor. Bu teknoloji ile birlikte, fiziksel SIM kart kullanımı da tarihe karıştırılıyor.

Bu özelliklerden bahsetmişken, Meizu Zero‘da ayrıca HTC U12 Plus modelinden aşina olduğumuz bir teknolojiye de yer verilmekte. Bu teknoloji sayesinde telefonun kenarlarında yer alan kapasitif sensörler, güç veya ses açıp/kapama tuşu olarak kullanılabiliyor.

Meizu Zero’yu özel kılan bir diğer önemli özellikse, söz konusu telefonda yer verilen mSound 2.0 ses teknolojisi olarak karşımıza çıkıyor. Meizu Zero’da herhangi bir hoparlör girişi bulunmadığında dolayı, bu ses teknolojisi titreşim yoluyla ses üretebilecek. Hatırlarsanız, Xiaomi Mi Mix modelinde de benzer bir teknolojiye yer verilmişti.

Tüm bu heyecan verici detayları bir kenara bırakıp, söz konu telefonun kamera özelliklerine göz gezdirdiğimiz de ise bizleri, One Mind AI Smart 2 destekli 12MP Sony IMX380 + 20MP Sony IMX350 çift kamera kurulumu karşılıyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...