iPhone SE 2 sonunda geliyor

Share

Merakla beklenilen Apple’ın yeni iPhone SE modeli her geçen gün yepyeni bilgilerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Şimdi de, iPhone SE 2‘nin yakın zaman içerisinde piyasaya sunulacağı iddia edildi.

Daha önceden de paylaşılan konsept videoları ve görselleriyle birçok kez gündeme gelen iPhone SE 2 ile ilgili bugün çok konuşulacak bir iddiada bulunuldu.

ThinkApple tarafınca paylaşılan rapora göre, yeni iPhone SE 2‘nin önümüzdeki bahar ayında piyasaya sürüleceği müjdelendi.

Söz konusu yeni iPhone modelinin nasıl olacağı ile ilgili henüz net bir bilgili paylaşılmadı. Ancak, ThinkApple şirkete yakın kaynaklarca elde ettiği bilgiler doğrultusunda yeni nesil SE 2′nin iPhone X modellerinden aşina olduğumuz çentikli bir ekranın üzerine kurulacak.

Bunun haricinde, 4.7 inç boyutundaki bir ekrana ev sahipliği yapacağı tahmin edilen SE 2 modelinin ayrıca diğer modellerde olduğu gibi FaceID sensörüne de sahip olacağı düşünülüyor.

Fakat, FaceID gibi son teknolojilere sahip olacak olan SE 2‘nin maliyetinin de bir hayli fazla olacağını da belirtelim.

iPhone SE 2

Bu konu ile ilgili yayınlanan bir diğer raporda, SE 2‘nin uygun fiyatlı bir seçenek olarak kalabilmesi için Apple‘ın tasarımdan ziyade donanıma odaklanacağı da düşünülüyor. Bununla birlikte, SE 2 modelinde tıpkı iPhone XR‘da olduğu gibi tek ana kameraya da ev sahipliği yapacak.

Son olarak, ThinkApple‘ın raporlarında yeni nesil iPhone’un ayrıca kablosuz şarj desteğine sahip olacağı tahmin ediliyor. Tabii, tüm bunların şimdilik bir varsayımdan ibaret olduğunu da söylemekte yarar var.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...