2020 Volkswagen Golf 8 tamamen ortaya çıktı

Share

Alman üretici Volkswagen, otomobil severlerin merakla beklediği Golf Mk8’i Cenevre Otomobil Fuarı’nda göstermese de, yeni ortaya çıkan bu en net görüntülerle beraber 2020 Volkswagen Golf’ün tanıtımı yapılmış kadar oldu. Test edildiği esnada değişik renklerle karşımıza çıkan 2020 Volkswagen Golf, artık dünya prömiyerini gerçekleştirmeye hazır görünüyor.

2020 Volkswagen Golf’ün tasarımına baktığımızda genel yapı bakımından selefine olan benzerliğini savunduğunu görüyoruz. Ancak yine elden geçirilen ön tampon, yeni ön farlar ve kaput üzerindeki çizgiler, sekizinci nesil Volkswagen Golf’ün yeni tasarım diliyle geldiğini gösteriyor. Bunun yanı sıra aracın omuz çizgisinin de bir miktar yükseltildiği dikkat çekerken, yeni grafiklere sahip stop lambalarıyla beraber bagaj spoiler’ının da bir miktar genişlediği fark ediliyor. Yan aynaların biraz daha aşağıya tutturulmuş olması da fark edebildiğimiz ayrıntılar arasında.

Test2 sırasında çekilen görüntülerde ne yazık ki 2020 Volkswagen Golf’ün kabini görünmüyor. Ama bu bölümde da malzeme kalitesinin arttırılması, gösterge oturumu ve bilgi-eğlence sisteminin yenilenmesi mevzubahis olacak. Entegre teknolojilerin ve aktif güvenlik ekipmanlarının da aktüelleneceği araç, MQB Evo platformunun aktüellenmiş bir sürümü üzerine oturtulacak. Bu da 2020 Volkswagen Golf’ün ağırlığını 45 kilogram civarında azaltırken, aks mesafesini selefine göre bir miktar arttırarak diz mesafesi ve bagaj hacmine katkıda bulunacak.

Motor tarafında bir sürpriz beklenmiyor

2020 Volkswagen Golf’ün kaputunun altında rastgele bir sürpriz beklenmiyor. Mevcut kasada kullanılan 1.0 ve 1.5 litre turbo benzinli birimler ile 1.6 litre turbo dizel motorların devam edeceği düşünülüyor. Şanzıman tarafında ise 6 ileri manuel ile 6 ve 7 ileri DSG şanzıman ile yola devam edilecek. İlerleyen vakitlerde hafif hibrit veya hibrit seçeneceğinin motor gamına ilave etmesi beklenirken, yeni GTI sürümünde 300 atlık 2.0 litre turbo benzinli motorun kullanılacağı da gelen söylentiler arasında.

Mevcut Volkswagen Golf modeli ülkemizde 146 bin 300 TL’den başlayan ücretlerle satılıyor. 2020 Volkswagen Golf’ün sene ikinci yarısında tanıtılması, 2020 senesinin başlarında da Türkiye’ye geleceği düşünülüyor.

DH

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...