Google Asistan, Chrome’a geliyor

Share

Ülkemizde de yakın vakitte kullanıma sunulmaya başlanan Google Asistan, Google’ın sahibi olduğu Chrome tarayıcılara entegre edilebilir.

Android için Google Chrome, bir çok Android alette ön yüklü olarak gelen, bir çok kullanıcının hem bilgisayarlarında hem de mobil aletlerinde ilk tercihi olan tarayıcılardan. Google imzalı ürünlerden bir ötekisi de, ülkemizde yakın vakitte kullanılmaya başlanan Google Asistan. Asistan, XDA‘nın ortaya çıkardığı kodlara göre Chrome’a entegre edilecek. Bu sistem öncelikle Chromium’da tecrübe edecek.

9to5Google‘ın haberine göre XDA yazılımcıları, Chromium’un içinde yeni bir kod buldular. Bulunan kodlar dahilinde yaptıkları araştırmalar ve çalışmalar neticesi çalıştırmayı muvaffak oldukları kod ile Google Asistan‘ın Chrome’a entegre edilmiş bir yazılımını çalıştırmayı muvaffak oldular. Kod, XDA’nın olayı fark edip raporlaştırmasının hemen peşinden hızlıca gelen bir aktüelleme ile kaldırılsa da, XDA kodların yedeğini almayı muvaffak oldu.

Kod, tamamiyle işlevsel, kullanıma hazır bir özellikte olmasa da yaklaşan bir yeni özelliğin modelini içeriyor. 9to5Google‘ın, kodun yedeklenen bölümünü araştırarak vardığı neticeye göre Asistan; Chrome’a bir kart görünümü şeklinde ilave edecek. Bu kart, yolcularınız için rezervasyon tekliflerinden, en çok yaptığınız aramalara göre önerilecek sitelere kadar bir çok yeni özellik sunacak.

Sistemin ne vakit tanıtılacağı, hangi özellikleri barındıracağı, ülkemizde kullanıma sunulup sunulmayacağı ise daha belli değil.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...