Twitter CEO’sunun yıllık maaşı 1,40 dolar

Share

Teknoloji devlerinin başındaki isimlerin ne kadar aylık aldığı daimi olarak merak edilen, ehemmiyetli konulardan biri. Dünya devlerinin idarenindeki isimler aldıkları maaşla her vakit dikkatleri üzerine çekmeyi muvaffak oluyor. Son olarak, 2018 seneninde ödenen Twitter CEO maaşı belli oldu.

Haftabaşı çıkan raporlarda, Twitter CEO’su Jack Dorsey’in geçen sene aldığı toplam maaş ortaya çıktı.

Dorsey’in maaşı oldukça dikkat çekici. Raporlara göre, tanınmış kişi CEO 2018 seneninde sadece 1.40 dolar aylık aldı. 2008 seneninde görevinden ayrıldıktan sonra 2015 seneninde tekrardan CEO koltuğuna oturan Jack Dorsey, alacağı tüm tazminatları reddetmişti.

Twitter’ın uzun vadeli değer yaratma potansiyeline olan bağlılığının ve inancının ispatı olarak bu kararı alan Dorsey, aldığı 1.40 dolarlık maaş ile dikkat çekti.

Dorsey’in yıllık maaşı sizi yanıltmasın. Ünlü CEO tabiki bu tutar ile yılı kapatmadı. Bir mobil ödeme şirketi de olan CEO, yıl içinde paylarının bir bölümünü satarak 80 milyon dolar kazandı.

Twitter CEO’su maaşı bu konuda tek değil. Google cephesinden Larry Page ve Sergey Brin ile beraber Facebook yöneticisi Mark Zuckerberg de her sene şirketin performansına bağlı olarak takriben 1 dolarlık aylık alıyor.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...