Uçakta internetin faturası ağır oldu

Share

Son zamanlarda havayolu şirketleri bilhassa uzun uçuşlarda yolcularına internete bağlanma olanağı sunuyor. Çok yüksek hızlara erişilemiyor olsa da, internette dolaşmak ve iletileşmek gibi temel işlevler yerine getirilebiliyor.

Sputnik tarafından paylaşılan habere göre Brüksel’den Dubai’ye uçan bir blog yazarı yol süresince uçaktaki internet hizmetini kullandı. Uçuş sonrasında ortaya çıkan 5 bin 463 avroluk telefon faturası yolcuyu şaşkınlığa uğrattı.

Haberdeki iddialar ise biraz kafa karıştırıyor. O uçuş esnasında havayolu şirketi tarafından internet irtibatı sunulmadığı, bu yüzden yolcunun uydudan internet irtibatı sağlayan hizmete katıldığı dile getiriliyor.

Mevzubahis GSM operatörü izah etmezken, normal vaziyetlerde fatura meblağı 60 euro’yu geçtiğinde aşım ikazı yapıldığı ancak kullanıcının bu ikazı devre dışı bıraktığı için faturasının yükseldiğini fark edemediği belirtiliyor.

Yolcu ise fatura konusundaki ikazı uçuşun nihayetinde aldığını belirtiliyor. GSM operatörü tarafından yapılan izahta ilk kez böyle bir ikaz ile karşı karşıya kalındığı, faturayı çözüme kavuşturmaya çalışılacağı belirtildi.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...