BlackBerry Messenger kapanıyor

Share

Yayınlanan bir blog raporunda EMTEK (2016 seneninde BlackBerry Messenger uygulamasını devralan şirket) BBM uygulamasının kullanıcılara erişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını izah etti.

Ancak şirket, bir türlü yeterli kullanıcı sayısına erişemediklerini belirterek mevzubahis iletileşme uygulamasını 31 Mayıs’ta kapatacağını izah etti.

Şirket izahında: “Bugüne kadar oluşturduğumuz yazılımla gurur duyuyoruz. Ancak teknoloji dünyası çok değişken. Tüm gayretlerimize karşın, kullanıcılar diğer platformları seçenek etmeye devam ettiler. Yeni kullanıcılar da bizi tercih etmekten kaçındı.” diye konuştu.

İzahlarına devam eden şirket: “Hoşçakalın demek bizim için zor olsa da bunu demek zorundayız. Artık gün batımı yaklaşıyor, bizim için ise yola başka şekilde devam etme zamanı.” ifadelerini kullandı.

BBM uygulamasının müessesesel sürümünü kullananlar ise uygulamayı kullanmaya devam edecekler. BlackBerry Messenger müessesesel sürümü Google Play Store ve App Store üzerinden fiyatsız olarak indirilebilecek. Lakin altı ayda bir abonelik fiyatı ödenecek.

Bu uygulamayı müessesesel kullanıcılar haricinde, uygulamayı sevmiş, BBM’i kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcılar da kullanabilecek. Tabii bunun için normal kullanıcıların da fiyatlı abonelik kullanması gerekecek.

Analizler ise bunun kullanım oranının yüzde bir dahi olmayacağını belirtiyor.

Ancak uygulamayı şu an kullanıyorsanız ve 30 Mayıs’ta uygulamanın kapatılması ile beraber müessesesel sürüme geçiş yapmayacaksınız verilerinizi ayarlar bölümünden dışa aktarabilirsiniz.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...