Game of Thrones final bölümüyle rekor kırdı

Share

Game of Thrones ekranlara veda edeceği bu sezonda hayranlarının büyük bir bölümünü hayal kırıklığına uğrattı. Bu final sezonunun tekrar çekilmesi için milyonlarca kişiden imza toplanırken, Game of Thrones final bölümü rekor kırdı.

Game of Thrones final bölümü 19.3 milyon izleyiciye ulaştı

Dünya genelinde 150 ülkede izleyicisi ile buluşan dizinin yapımcısı HBO, Pazar akşamı yayınlanan final bölümünün gece ilk açılışta 13.6 milyon izleyiciye ulaştığını açıkladı. Erken erişimler ve tekrarlar dahil edildiğinde bu rakam 19.3 milyon seviyesine ulaştı ve izleyici rekoru kırıldı.

Bazı ülkelerde izlenmelerin takip edilemediği ve anlaşmalı medya kurumları üzerinden bölümü izleyenlerin sayısının buna dahil olmadığı belirtiliyor. Yani, aslında final bölümü 20 milyonun çok daha üzerinde izleyici sayısına ulaştı.

Geçen hafta yayınlanan bölüm 18,4 milyon izleyici ile rekor sıralamasında ikinci sırada. Finali en çok izlenen diğer HBO yapımı ise, 2007 yılında dijital servisler yokken yayınlanan ve 11,9 milyon izleyiciye ulaşmayı başaran The Sopranos.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...