Raikkonen, 300. yarışı için hazırlanan kutlamaların iptal edilmesini istemiş

Share

Kimi Raikkonen, rakamlardan zevk almadığı için kendisinin çıkacağı 300. yarış olan Monaco GP’de planlanan kutlamaların “hepsinin iptal edilmesini” istemiş.

Raikkonen, 299 yarış hafta sonunda yer alması ile F1 gridindeki en tecrübeli sürücü konumunda yer alıyor ve bu hafta sonu Monaco’da 300. yarışına katılıyor.

2007 dünya şampiyonu eğer 2019 ve 2020 sezonlarını tamamlarsa en çok grand prix startı alma rekorunu eline geçirmiş olacak.

Ancak bu rekoru Rubens Barrichello’dan almayı umursayıp umursamadığı sorulduğunda Raikkonen, “Hayır, kesinlikle hayır. Burada en çok grand prix’ye katılmak için yarışmıyorum. Bu bana zevk vermiyor.”

“Zaten bunun sadece bir sayı olduğunu takıma söyledim. Onları iyi bir başarıya ulaşma dışında her şeyi iptal etmeye zorlamaya çalıştım.” dedi.

İlk yarışından 18 yıl sonra bile F1’de olmaktan gururlu olup olmadığı sorulduğunda Raikkonen, “Dürüst olmak gerekirse, iki sene (WRC’de yarışıp) F1’den ayrı kaldıktan sonra o kadar da uzun hissettirmiyor.”

“Bu olmasaydı bugün burada olmazdım. Bir şekilde belki de bu, normalden uzun hissettirmemesini sağladı. Daha sonra yarışmayı bırakıp geriye baktığımda belki farklı hissettirecek.”

“Ancak şimdilik gerçekten uzun hissettirmiyor.” dedi.

Alfa ile bu sezon başında iki yıllık sözleşme imzalayan Fin sürücü, mevcut kuralların sonuna kadar takımda olacak. Ancak Raikkonen, 2021’deki büyük kural değişiklikleriyle beraber F1’de kalmak isteyip istemediğini henüz düşünmediğini söyledi.

“Hiçbir fikrim yok. Gelecek sene için kontratım var, ancak bundan sonrasını kim bilir? İşlerin nasıl gittiğine bakacağız.”

2021 kurallarının, kararında bir etki yaratıp yaratmayacağı sorulduğunda ise, “Hayır, çünkü büyük bir kural değişikliği olduğunda neler olacağını bilemezsiniz.”

“Genel olarak büyük takımlar hâlâ orada olurlar, çünkü farklı bir şeyi denemek ve bunu yapmanın en iyi yolunu bulmak için kaynakları var. Herkesin daha yakın olması daha iyi olurdu, çünkü daha fazla bilinmeyen olurdu.” dedi.

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...