HongMeng OS önümüzdeki ay tanıtılabilir

Share

Huawei’nin mevcut sıkıntılarından sonra izlediği çıkış yollarından biri yeni bir mobil işletim sistemi geliştirmek oldu. iOS ve Android sistemlerine rakip olması beklenen HongMeng OS önümüzdeki ay tanıtılabilir.

HongMeng OS, 9 Ağustos’ta tanıtılabilir

ABD Huawei gerginliği son günlerde Donald Trump’ın hamleleriyle yumuşamış durumda. Ancak Huawei kendi ekosistemini oluşturmakta kararlı görünüyor. Geliştirmeyi sürdürdüğü kendi işletim sistemi için birçok sızıntı ortaya çıkmıştı ama Huawei tarafından net bir bilgi gelmedi. Paylaşılan konferans afişiyle beraber yeni işletim sisteminin 9 Ağustos’taki Huawei Geliştirici Konferansı’nda tanıtılması güçlü bir ihtimal haline geldi.

Huawei HongMeng OS

Android işbirliğinin bitmesi halinde milyonlarca geliştirici ile yolları ayrılacak olan Huawei, AppGallery için davetlerini sürdürüyor. Çince bir afiş paylaşan şirket Huawei Geliştirici Konferansı’nın ayrıntılarını da belirtmiş oldu. Konferansta 5G ve Nesnelerin İnterneti konuları, etkinliğin açılış sunumu, teknik tartışma forumu ve Codelabs adlı kodlama atölyeleri ile birlikte toplam üç oturumda gerçekleştirileceği açıklandı.

Konferansta yeni işletim sistemi HongMeng OS hakkında yeni bilgilerin açığa çıkması bekleniyor. HongMeng OS’in Android tabanlı olacağı açıklanırsa geliştiricileri çok fazla etkilemeyecek ancak tabanı farklı olursa geliştiriciler yeni bir işletim sistemine ve yazılım diline alışmak zorunda kalacak.

https://shiftdelete.net/hongmeng-os-onumuzdeki-ay-tanitilabilir

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...