TDK mobil uygulaması yayınlandı

Share

Türkçede yazımını veya anlamını bilmediğimiz kelimeler için aklımıza ilk gelen kurum olan TDK‘dan beklenen haber geldi. Türkçeyi inceleyen ve Türkçenin gelişmesi için çalışmalarına devam eden Türk Dil Kurumu’nun Türkçe Sözlük uygulaması iOS ve Android cihazlar için yayınlandı.

Yazım kuralları ve Türkçe sözlük için arama motorlarında ilk arattığımız kelime genellikle TDK oluyor. Site üzerinden kelimelerin doğru yazımını ve anlamlarını görüntülerken birçok farklı bilgiye de erişim sağlayabiliyoruz. Fakat bugün güzel haber Twitter‘dan paylaşıldı.

Türk Dil Kurumu iOS ve Android cihazlar için Türkçe Sözlük uygulamasını sundu. Twitter üzerinden yeni sözlük uygulamasının tanıtım sunusunu paylaşan kurum, uygulama beklentisi içerisinde olanları da sevindirdi. Yayınlanan uygulamanın tüm detayları da bu sunu ile paylaşılmış oldu.

Türkçe Sözlük uygulamasının ana özelliği kelimelerin tüm anlamlarını detaylı bir şekilde göstermek olsa da, atasözleri, deyimler ve birleşik fiilleri içeren farklı bir sekmeye daha sahip. Bu sekmeler üzerinden atasözleri ve deyimlerin anlamlarını, birleşik fiillerin anlamlarını ve yapılarını görüntüleyebilecek, detaylı bilgiye erişim sağlayabileceksiniz.

Ayırca birleşik kelimeleri de detaylı bir şekilde listeyebilen uygulama, içerisinde kelimelerin ve harflerin Türk İşaret Dili ile gösterimlerini de barındırıyor. Bu da işaret dilini hızlı bir şekilde öğrenebilmek, merak ettiklerinizi anında görüntüleyebilmek adına güzel bir özellik olarak karşımıza çıktı.

https://shiftdelete.net/tdk-turkce-sozluk-uygulamasini-yayinladi

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...