F1: Coronavirus sebebiyle 2020 Azerbaycan GP de ertelendi

Share

Bakü GP organizatörleri, 2020 Azerbaycan Grand Prix’sinin ertelendiğini resmen açıkladı.

Motorsport, geçtiğimiz hafta 2020 Azerbaycan GP’nin durumu hakkında şüpheler olduğunu öğrenmiş ve dün de yarışın erteleneceğini öğrenmişti.

Nihai açıklama bugün Azerbaycan GP organizatörleri tarafından yapıldı.

Yapılan açıklamada, “Erteleme kararı Formula 1, FIA ve Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti ile yapılan kapsamlı görüşmeler sonrasında kabul edildi.”

“Bu karar, devam etmekte olan COVID-19 salgının doğrudan bir sonucu ve tamamen ilgili yetkililer tarafından sağlanan bilgilere dayanılarak alındı.”

“BCC’nin başlıca endişesi Azerbaycan halkının sağlığı ve refahının yanı sıra, yarış için ülkeyi ziyaret eden tüm F1 taraftarları, çalışanları ve şampiyona katılımcılarının durumuydu.”

“BCC, bu Haziran ayında Bakü caddelerinde motor sporlarının zirvesine ev sahipliği yapamayacağı için taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Bundan ötürü, 2020 sezonunda yeni bir yarış tarihi duyurmak amacıyla Formula 1, FIA ve Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti ile yakın şekilde çalışmaya devam edeceğiz.”

“2020 Formula 1 Azerbaycan GP için tüm biletler herhangi bir ek çaba olmaksızın geçerli olmaya devam edecek.” denildi.

Böylelikle 2020 sezonunun 14 Haziran’daki Kanada Grand Prix’sinden önce başlamayacağı kesinleşmiş oldu.

Ancak Kanada, Coronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle 24 Temmuz-9 Ağustos arasında yapılacak olan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılmayacaklarını duyurdu ve artık bu yarış da tehlike altında.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...