VW Türkiye fabrikası iptal mi edildi?

Share

Otomobil endüstrisi yayıncısı Automobilwoche, Çarşamba günü Alman otomobil üreticisinin kaynaklarına atıfta bulunarak yaptığı açıklamada Volkswagen Türkiye fabrikası için aldığı karar hakkında iddialarda bulundu.

Automobilwoche’un Alman otomobil üreticisine yakın kaynaklardan aldığını iddia ettiği bilgiye göre VW; planlanan çok markalı fabrikayı daha önce açıklanan şekilde Manisa’ya inşa etmeyecek. Bunun yerine, yeni nesil VW Passat ve Skoda Superb modelleri Slovakya’daki Bratislava fabrikasına taşeron olacak.

Automobilwoche’un Wolfsburg grubundaki birkaç kaynak tarafından doğrulandığı iddiasıyla ortaya çıkan habere göre, Manisa’da kurulacak yeni fabrikada 4 bin kişiye istihdam sağlanmasının önü de kapanmış oldu.

Ortaya atılan iddialar için VW Almanya ve Türkiye merkezlerinden konu hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Pandemi sürecinin öncesinden itibaren VW’nin fabrika konusunda belirsiz davranması, Automobilwoche’un iddiasının doğruluğunu yükseltiyor.

https://shiftdelete.net/volkswagen-turkiye-fabrikasi-icin-kararini-vermis-olabilir

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...