App Store’da bir günlük harcama rekoru kırıldı

Share

Apple tarafından paylaşılan rapora göre, Noel Arifesi ve Yılbaşı Gecesi haftasında App Store mağazasındaki uygulamalara 1,8 milyar dolar harcandı. Bunun büyük bir kısmını oyunlar oluştururken yeni yılın ilk gününde yapılan 540 milyon dolarlık harcamanın tek günlük rekoru kırdığı ifade edildi.

Koronavirüs salgını dünyanın neredeyse tamamı yeni yıla evinde girdi. Bu nedenle de eğlenmek için uygulama mağazaları en önemli seçeneklerden biri haline geldi. Bu mağazalardan olan App Store da salgını artıya çevirmiş durumda gözüküyor. Zira Apple, paylaştığı raporda mağazanın yeni yıl haftasında ve yeni yılın ilk gününde yapılan harcamalarda rekor kırıldığını açıkladı.

app-store-yeni-yila-rekorla-merhaba-ded

Yayınlanan rapora göre 2021’in ilk gününde oyun ya da uygulama içi satın alım yapan kişiler, mağazaya tam 540 milyon dolarlık gelir kazandırdı. Bu rakam da mağazanın bir günde kazandığı en yüksek rakam oldu.

Bunun yanında firma, 2020 yılı boyunca müşterilerin uygulamalara ve oyunlara ne kadar harcadıklarını ayrıntılı olarak açıklamadı. Sensor Tower’ın yıl sonu raporuna göre, App Store’daki küresel tüketici harcaması 2019’da 55,5 milyar dolarken, bu rakam 2020’de yıllık % 30,3 artışla 72,3 milyar dolara ulaştı. Ayrıca Apple, App Store’da yer alan geliştiricilerin, mağazanın faaliyete geçtiği 2008 yılından beri 200 milyar dolardan fazla kazanç sağladığını belirtti. Geçen sene bu rakam 155 milyar dolar civarındaydı.

https://shiftdelete.net/app-store-yeni-yila-rekorla-merhaba-ded

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...