Google Pixel 6 Pro’nun ilk görüntüleri ortaya çıktı

Share

Google’ın yeni akıllı telefonları ile ilgili sızıntılar her geçen gün artmaya devam ediyor. Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro, modelleriyle karşımıza çıkmaya hazırlanan Google’ın Pro modeli için daha fazla bilgi sızdırıldı.

Periskop kameralı Google Pixel 6 Pro geliyor

Geçtiğimiz haftalarda her iki modelin render görüntüleri ortaya çıkmıştı fakat telefonlar için detaylı bilgiler yer almıyordu. OnLeaks tarafından sızdırılan yeni görüntüler hem tasarım hakkında hem de telefon özellikleri hakkında daha fazla bilgileri görücüye çıkardı.

https://shiftdelete.net/wp-content/uploads/2021/05/google-pixel-6-pro-render-goruntuleri-ortaya-cikti-5.jpg

Google Pixel 6 Pro‘nun render görüntülerine baktığımızda, kavisli bir AMOLED panele sahip olduğunu görüyoruz. 6,67 inç ekran ile gelmesi beklenen cihazda bir de ekran içi parmak izi yer alacak. İnceltilmiş çerçeveler ve biraz kalın çene sayesinde Pixel 6 Pro, yüksek bir ekran-gövde oranı sunacak.

163,9 x 75,8 x 8,9 mm boyutlarında olan olan Pixel 6 Pro’nun, kamera çıkıntısıyla birlikte kalınlığı 11,5 mm’ye çıkıyor. Cihazın arka tarafına geçtiğimizde ise önceki modellerden alışık olmadığımız kamera tasarımı bizi karşılıyor. Bir uçtan öbür uca doğru uzayan yatay kamera modülü, ana lens ve yardımcı sensörlere de ev sahipliği yapacak.

Kamera detaylarına geçtiğimizde ise, ana kameraya geniş açılı kamera ve periskopik telefoto kamera eşlik edecek. LED flaş ve birkaç sensörün de yer alması beklenen Pixel 6 Pro’nun üçlü arka kameraya sahip ilk Pixel telefon olarak gelmesi bekleniyor.

Google Pixel 6 Pro, üstte ve altta birer tane hoparlöre sahip olduğundan stereo ses çıkışı vaat ediyor. Ayrıca telefonun kablosuz şarj desteği taşıması bekleniyor.

Geçmiş raporlar, Pixel 6 serisinin Google’ın özel yapım mobil işlemciler tarafından destekleneceğini ortaya çıkarmıştı. Tanıtım tarihine gelecek olursak bu konu da belirsizliğini korumaya devam ediyor. Covid-19 salgını pek çok sektöre sıkıntılar yaşatırken, bu süreçte Google’ın da lansmanı ertelediği söyleniyor. Ancak yeni raporlara göre şirketin akıllı telefonlarını en geç 2021’in Ekim ayında piyasaya sürebilir.

https://shiftdelete.net/google-pixel-6-pro-render-goruntuleri-ortaya-cikti

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...