Tokyo 2020: Olimpiyatlarda 10.000 Japon seyirciye izin verilecek

Share

Sağlık uzmanlarının Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nın seyircisiz oynanması tavsiyesine rağmen, salonlarda 10.000’e kadar Japon izleyiciye izin verileceği açıklandı.

Tokyo 2020 Olimpiyatlarına ülke dışından izleyiciler kabul edilmeyecek, ancak organizatörler, seyircilerin salonun kapasitesinin yüzde 50’sini geçmediği takdirde yerli izleyicilerin katılabileceğini söyledi.

Seyircilerin bağırmasına veya yüksek sesle konuşmasına izin verilmeyecek ve yüz maskesi takmaları zorunlu tutulacak.

Olimpiyatların 23 Temmuz’da başlaması planlanıyor. Paralimpik Oyunları’nın ise bir ay sonra, 24 Ağustos’ta başlaması öngörülüyor.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC), Tokyo 2020 organizasyon komitesi, Tokyo büyükşehir yönetimi ve Japonya hükümetinden yapılan ortak açıklamada, Paralimpik Oyunları için seyirci sayılarının 16 Temmuz’a kadar belirleneceği kaydedildi.

BBC

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...