Visa, 50’den fazla kripto para şirketiyle ortaklık yaptığını açıkladı

Share

Ödeme hizmetleri sunan finans şirketi Visa, müşterilerinin dijital paralarını da rahatça harcayabilmesi için 50’den fazla kripto para şirketiyle ortaklık kurdu. Dünyadaki birçok bankanın operasyon işlemleri için altyapısını tercih ettiği Visa, Türkiye’de de yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Yapılan açıklamada, Visa içlerinde FTX ve Coinbase de dahil olmak üzere 50’den fazla şirketle ortaklık kurarak, müşterilerinin dijital para birimlerini harcamasına ve dönüştürmesine olanak sağlayacağı belirditildi. Bu ortaklıklar sayesinde müşteriler dijital parayı kabul etmeyen satıcılarda da harcama yapabilecek.

Visa’nın Kripto Para Birimi Başkanı Cuy Sheffield bu ortaklıkla beraber satıcıların hiçbir şeyi değiştirmesi gerekmediğini söylüyor. Öte yandan Sheffield kripto para ticareti yapan ve cüzdanında kripto para bulunduran müşterilerinin sayısı arttığı için böyle bir dönüşümün gerekli olduğunu belirtiyor.

https://www.donanimhaber.com/visa-kripto-para-sirketleriyle-ortaklik-yapmaya-basladi--135835

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...