F1 2022 US GP: Verstappen kazandı, Red Bull takımlar şampiyonu oldu

Share

Yarışa pole pozisyonundan başlayan ve güvenlik aracı periyotlarına rağmen yerini korumayı başaran Verstappen, ikinci pit stopta sol ön lastiğinin takılmasında yaşanan sorunun ardından galibiyet yolundaki ana rakipleri Lewis Hamilton ve Charles Leclerc’in gerisine düştü.

Verstappen, önce Leclerc ardından Hamilton’ı pist üstünde geçerek yarışı kazanmayı başardı. Verstappen bu galibiyetle bu sezon 13. yarış zaferini elde ederken bir sezonda en çok kazanma rekorunda Michael Schumacher ve Sebastian Vettel’i yakalamış oldu. Verstappen kalan 3 yarışta bir zafer daha kazanırsa, bu rekorun tek başına sahibi olacak.

Amerika’da alınan sonuçlarla Red Bull 2022 Formula 1 Takımlar Şampiyonu oldu. Red Bull böylece 2013’ün ardından ilk kez takımlar şampiyonu olurken toplamda 5. şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

https://tr.motorsport.com/f1/news/amerika-gp-verstappen-gerilemesine-ragmen-kazandi-red-bull-takimlar-sampiyonu-oldu/10389343/?utm_source=RSS&utm_medium=referral&utm_campaign=RSS-F1&utm_term=News&utm_content=tr

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...