Resmi: iPhone’lar USB Type-C’ye geçiyor

Share

Avrupa Birliği, geçtiğimiz haftalarda bazı akıllı cihazlar için tek tip şarj girişi kullanımı ile ilgili yasayı onayladı. Apple yetkilileri, Type-C girişli iPhone ile ilgili ilk açıklamaları yaptı.

Avrupa Birliği Parlementosu, akıllı telefon ve tabletlerde çevrecilik gerekçesiyle tek tip şarj girişi için düğmeye bastı. Uzun süredir tartışma konusu olan bu duruma Apple kanadından cevap geldi.

iPhone, AB dışındaki ülkelerde Type-C girişe sahip olmayabilir

Konu hakkında açıklama yapan Apple pazarlama başkanı Greg Joswiak, “Açıkçası yeni yasaya uymak zorunda kalacağız, başka seçeneğimiz yok. Avrupalı müşterilerimiz için zamanlamayı dikte ettikleri için belirtilen tarihe uyacağız.” ifadelerine yer verdi.

Yürürlüğe giren yasa, tüm cep telefonu ve tabletlerin 2024’ün üçüncü çeyreğinden itibaren Type-C giriş ile üretilmesi gerektiğini belirtiyor. Joswiak, Apple’ın yasal olarak geçiş yapmaya zorlanmaktan mutlu olmadığını açıkça belirtti.

“Apple’ın kendi geliştirdiği teknolojiler üzerinden ilerlediğinin altını çizen Joswiak, “Şirketimizin tarihine baktığınızda her zaman kendi yolunda ilerlediğini göreceksiniz. Apple, yasal uygulayıcılar yerine kendi mühendislerine güvenmeyi tercih eden bir şirket. Şirketimizin neden kendi teknolojilerini ürettiğini açıklamak için Micro USB ve işitme cihazı uyumluluğu gibi birçok kötü örnek mevcut.” dedi.

Şirketin diğer seçenekleri de değerlendirdiğini belirten Joswiak, Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerde Type-C girişli iPhone satışı ile ilgili soruyu yanıtsız bıraktı. Bununla birlikte, şirketin şarj girişi olmayan iPhone üzerinde çalışma yürüttüğü tahmin ediliyor.

https://shiftdelete.net/apple-dogruladi-type-c-girisli-iphone-geliyor

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...