Dünya Kupası’nın ilk çeyrek finalisti: Biraz zor olsa da; Brezilya

Share

2014 Dünya Kupası’nın ikinci tur ilk karşılaşmasında ev sahibi Brezilya ile turnuvanın sürpriz takımlarından Şili karşı karşıya geldi.

image

Ortada başlayan maçta ilk golü 18. dakikada Luiz ile bulan Brezilya için işi kolaylaştırdığı ve rahat bir galibiyete ulaşacağı düşünceleri başladı. Fakat Şili’nin kolay kolay teslim olması da gruplarda yaptıklarına yakışmazdı.

Kendilerinden beklendiği üzere fazla gecikmeyen şili golü 32. dakikada Alexis Sanchez’den geldi.

İlk yarısı 1-1 tamamlanan karşılaşmada ikinci yarı daha kontrollü geçti. Brezilya’nın kaleyi yokladığı birkaç pozisyon dışında ikinci yarıda kayda değer bir gelişme olmadı. Ve karşılaşma uzatmalara kaldı.

image

Uzatma dakikaları da ikinci yarıya benzer bir seyir izlerken maçın belki de en tehlikeli atağı ikinci uzatmanın son dakikası 120’de Şili’den geldi. Pinilla’nın sert şutu Brezilya kalesinin üst direğinde kalırken Şili’nin galibiyete ne kadar yaklaştığını bir kez daha herkes gördü.

Uzatma devrelerinde de taraflar 1-1’lik eşitliği bozamayınca karşılaşma penaltılara kaldı.

image

İlk iki penaltıyı kaçıran Şili’ye karşı penaltı atışlarında 2-1’lik üstünlüğü sağlayan Brezilya’nın baskısına karşın Şili, dördüncü penaltıda eşitliği sağladı. Beşinci penaltı atışlarında ise Brezilye’dan Neymar golü kaydederken Şili’den Jara bunu başaramayınca çeyrek final bileti Brezilya’nın oldu.

Brezilya’da David Luiz, Marcelo ve Neymar penaltı atışlarını gole çeviren isimler olurken, Willian ve Hulk başarısız oldu.

image

Şili’de ise Mauricio Pinilla, Alexis Sanchez ve Gonzalo Jara golü kaçırırken Charles Aranguiz ve Marcelo Diaz penaltı atışlarını gole çeviren isimlerdi.

You may also like...