WhatsApp Hakkında Şaşırtan Gerçekler

Share

Mayıs 2015 itibariyle popüler mesajlaşma programı WhatsApp, kendisinin sahibi Facebook’u geride bırakarak Android cihazlarda en çok indirilien beşinci uygulama haline geldi.

whatsapp

Peki bu kadar “onsuz yapamadığımız” bir program için birkaç şaşırtıcı gerçek duymaya ne dersiniz?

Araştırma şirketi Shoponless’ın hazırladığı Whatsapp raporuna göre dünyanın en büyük sohbet platformunda çalışan sayısı sanılanın aksine çok da kalabalık değil; sadece 55 kişi.

Android’in en çok indirilen 5’inci uygulaması da olan Whatsapp’la ilgili şaşırtıcı bir diğer sonuç ise İtalya’da olan boşanmaların yüzde 40’ının WhatsApp kaynaklı olması.

Günde 30 milyar yazılı, sesli olaraksa 200 milyon mesajın gönderildiği WhatsApp’a her gün binlerce kullanıcı kayıt oluyor.

WhatsApp’ta günde 700 milyondan fazla fotoğraf ve 100 milyondan fazla video paylaşılıyor.

Sosyal medyada paylaşılan selfielerin %27’sinde WhatsApp’ın parmağı var.

WhatsApp’ın 55 kişi çalışanından yalnızca 34’ü mühendis.

WhatsApp’ın kurucusu olan Jan Koum, Facebook’un kendisine 2008 yılında yaptığı iş teklifini reddetti. Ancak firma ilerleyen yıllarda çok daha yüksek bir bedele; 16 milyar dolara Facebook’un olabildi.

WhatsApp’ın desteklediği en eski cihaz Nokia N95.

WhatsApp’taki mesajlaşma hacmi, dünya genelindeki SMS hacmininden daha fazla.

Kullanıcılar, WhatsApp’ı günde ortalama 23 kere ziyaret ediyor ve bir WhatsApp kullanıcısı, ayda ortalama 1000’den fazla mesaj gönderiyor.

Arjantin’de cep telefonu kullanıcılarının %84’ü WhatsApp kullanırken sadece Hindistan’da Whatsapp kullanıcısı 70 milyon insan var.

Finlandiya’da ise WhatsApp’a olan ilgi biraz daha düşük. Akıllı telefon kullanan kişilerin %17’si WhatsApp kullanıyor.

Kaynak: CNN

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...