Wimbledon 2015: Bayanlarda Şampiyon Serena Williams

Share

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wimbledon Tenis Turnuvası’nda 1 numaralı seribaşı Serena Williams, tek kadınlar finalinde 20 numaralı seribaşı Garbine Muguruza’yı 2-0 yenerek kariyerinin 21. grand slam zaferini kazandı.

Finalde Muguruza’yı mağlup eden 33 yaşındaki Serena Williams, grand slamlerde şampiyonluk yaşayan en yaşlı kadın tenisçi olarak tarihe geçti.

Williams, 1990 yılında 33 yaşında kupayı kaldıran Martina Navratilova’yı 26 günle geride bıraktı. Serena Williams, 30’lu yaşlardan sonra en fazla grand slam kazanan tenisçi olarak dikkati çekiyor.

Kariyerinin 21. grand slam zaferini kazanan Williams, 22 şampiyonlukla zirvede yer alan Alman sporcu Graf’a bir adım daha yaklaştı

Daha önce 2002 Roland Garros, Wimbledon ve ABD Açık ile 2003 Avustralya Açık’ı üst üste alan Serena Williams, bu yıl oynanan üç grand slam’i de kazanarak “true grand slam” (aynı yıl oynanan tüm grand slam’leri kazanma) için büyük avantaj sağladı.

Dünya klasmanının bir numarası Serena Williams, turnuva devam ederken Singapur’un ev sahipliği yaptığı WTA Dünya Turu Finalleri’ne katılmayı garantileyen ilk sporcu oldu.

Kaynak: T24

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...