Spor Gündemi: Kanarya Koltuğu Bırakmazken Aslan Tat Vermiyor

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

KANARYA KOLTUĞU BIRAKMADI

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 4.haftasında deplasmanda konuk olduğu Kasımpaşa’yı, 42.dakikada Josef De Souza’nın golüyle 1-0 yenerek ligdeki liderliğini sürdürdü. Ligdeki son mağlubiyetini geçen sezon 24.haftada Gençlerbirliği’ne karşı alan sarı-lacivertliler, ligdeki yenilmezlik serisini de 14 maça çıkardı.

Diego Ribas şoku

Fenerbahçe’nin Kasımpaşa maçı öncesi yaptığı antrenmanda sakatlanan Diego’nun durumu, tahmin edilenden daha ciddi çıktı. 3 hafta sahalardan uzak kalacak olan Brezilyalı, Beşiktaş derbisi dahil 5 önemli maçı kaçıracak.

Spor Toto Süper Lig’de ve UEFA Avrupa Ligi’nde peş peşe zorlu maçlar oynayacak olan Fenerbahçe’ye, Brezilyalı yıldızı Diego’dan kötü haber geldi.

Önceki akşam yapılan antrenmanda sakatlanan Diego’nun adalesinde 2. derece yırtık olduğu ve bu nedenle 3 hafta forma giyemeyeceği öğrenildi. Brezilyalı oyuncu, ligdeki Bursaspor, Beşiktaş ve Akhisar Belediyespor maçlarının yanı sıra, UEFA Avrupa Ligi’ndeki Molde ve Celtic maçlarında oynayamayacak.

KARTAL ŞEYTANIN BACAĞINI KIRDI

Beşiktaş, eski adıyla İstanbul BŞB, yeni adıyla Başakşehir ‘e karşı şeytanın bacağını kırdı. Son yıllarda rakibine karşı önemli puanlar kaybeden siyah-beyazlılar, Mario Gomez’in iki golüyle rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı.

ASLAN TAT VERMİYOR

Ligin ilk 3 haftasında 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 4 puan toplayan Galatasaray, milli aranın ardından yine istediği sonucu alamadı. Evinde Mersin İdmanyurdu’nu ağırlayan sarı-kırmızılılar, 1-0 geriye düştüğü maçtan Podolski’nin golüyle 1-1’lik sonuçla berabere ayrıldı. Sarı-kırmızılılar’da Selçuk İnan 90+4’te kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi gruplarındaki ilk maçta yarın evinde Atletico Madrid’i ağırlayacak.

Süper Lig’de 4.hafta bugün oynanacak Kayserispor-Trabzonspor maçı dışında tamamlandı. Toplu sonuçlar şu şekilde:

Akhisar Bld. 0-0 Gaziantepspor

Bursaspor 3-2 Gençlerbirliği

Antalyaspor 2-0 Eskişehirspor

Galatasaray 1-1 Mersin İY

Beşiktaş 2-0 Başakşehir

Kasımpaşa 0-1 Fenerbahçe

Osmanlıspor 1-2 Konyaspor

Ç.Rizespor 1-1 Sivasspor

MELO VS BALOTELLİ!

Galatasaray’dan Inter’e transfer Felipe Melo, yeni takımındaki ilk sınavını Milan derbisinde verdi.

Giuseppe Meazza Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Inter 1-0 kazanırken, 90 dakika forma giyen Felipe Melo, sahanın en başarılı isimleri arasında yer aldı. Zorlu mücadelede mavi siyahlılara 3 puan kazandıran golü, 58. dakikada Guarin kaydetti. Inter formasıyla ilk maçına çıkan Felipe Melo, ikinci yarıda Milan’ın ‘olay’ adamı Mario Balotelli ile sert bir tartışma yaşadı. Galatasaray’ın Felipe Melo ile aynı gün Inter’e gönderdiği Alex Telles ise 68. dakikada Juan Jesus’un yerine oyuna dahil oldu.

Inter bu sonuçla İtalya Serie A’daki 3. maçını da kazanmış oldu. Milan ise 2. mağlubiyetini alarak 3 puanda kaldı.

JUVENTUS VE CHELSEA HALA KOMADA

Geçen sezon liglerini şampiyon tamamlayan Juventus ve Chelsea’nin yeni sezona yaptıkları kabus başlangıç devam ediyor. Serie A’da geride kalan 4 sezonun şampiyonu olan ve geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde final oynama başarısı gösteren Juventus, 3 önemli ismini kaybettikten sonra Serie A’da ilk 3 hafta sonunda ilk puanını bu hafta evinde Chievo ile 1-1 berabere kalarak alabildi. Karşılaşmanın 5.dakikasında 1-0 geriye düşen siyah-beyazlılar, 83.dakikada Dybala’nın penaltı golüyle sahadan 1-1’lik sonuçla ayrıldı. Juventus ilk 3 hafta sonunda 1 puanla 16.sırada yer aldı.

İngiltere Premier Lig’de ise Chelsea deplasmanda Everton’a 3-1 kaybederek ligin ilk 5 haftasının ardından sadece 4 puan toplayabildi.

12 DEV ADAM VEDA ETTİ

A Milli Erkek Basketbol Takımımız EuroBasket 2015’e 2. Tur’da veda etti. Milli Takımımız ev sahibi Fransa’ya 76-53 yenilerek genç bir kadroyla katıldığı turnuvada havlu attı. Millilerimiz böylece Olimpiyat’a katılma şansını da yitirdi.

Turnuvanın ölüm grubu olarak adlandırılan ilk tur grubunda, İtalya, Almanya ve İzlanda galibiyetleri 3 galibiyet, 2 mağlubiyetle grupta 4.sırada yer alan millilerimiz, 2.turda çapraz grubun lideri Fransa ile eşleşti.

Evsahibi ekip karşısında maçın ilk yarısında başa baş bir oyun oynayan millilerimiz, rakibin güçlü ve geniş rotasyonu karşısında ikinci yarıda direnç gösteremedi ve sahadan 76-53’lük skorla mağlup ayrıldı.

2.tur maçlarının ardından oluşan EuroBasket 2015 çeyrek final eşleşmeleri;

15 Eylül Salı

İspanya – Yunanistan

Fransa – Letonya

16 Eylül Çarşamba

Sırbistan – Çek Cumhuriyeti

Litvanya – İtalya

TERÖRE KARŞI BİRLİKTEYİZ

Ülkemizde devam eden terör olayları nedeniyle spor kulüpleri duyarlı davranışlar gerçekleştirerek ortak mesajlar verdi. İşte onlardan bazıları:

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...