HTC One A9 Tanıtıldı

Share

HTC’nin bir süredir gündeme olan akıllı telefonu One A9, düzenlenen bir etkinlik ile tanıtıldı. İşte iPhone 6’ya olan benzerliği ile dikkat çeken HTC One A9 hakkında her şey.

15-10/20/htc-one-a9-2-1445359352.jpg

Uzun bir süredir gündemde yer alan HTC’nin yeni akıllı telefonu One A9, bugün düzenlenen bir etkinlik ile resmiyet kazandı. iPhone 6 modeline olan benzerliği ile dikkat çeken HTC One A9 için güzellik, performans ve sadelik vurgusu yapılıyor.

5 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüğe sahip bir ekrana sahip olan HTC One A9, bu ekranda inç başına 441 piksel sunuyor. Bu ekranın 2.5D Gorilla Glass 4 ile korunduğunu da söyleyelim.

HTC One A9, gücünü sekiz çekirdekli 1.5 GHz saat hızında çalışan Qualcomm’un Snapdragon 617 işlemcisinden alıyor. Grafik işlemci tarafında ise Adreno 405 tercih edilmiş. 2 ve 3 GB RAM ile 16 ve 32 GB dahili depolama alanına sahip olan HTC One A9, son günlerin tartışma konusu olan microSD kart desteğini de bünyesinde barındırıyor.

Kamera tarafında ise arka tarafta OIS destekli 13 Megapiksellik bir kameraya yer verilen HTC One A9 modelinin ön tarafında ise Ultrapixel teknoloji kullanan kamera yer alıyor. Full HD video çekimine olanak sağlayan HTC One A9 Snapdragon 617 işlemcisi 4K video kaydını desteklemediği için maalesef 4K video kaydı çekemiyor. Ancak RAW formatında fotoğraflar ve Timelapse videolar çekebiliyor.

15-10/20/one-a9.jpg

Tamamen metal kasadan oluşan HTC One A9, metal ve camın mükemmel birleşimi olarak lanse edildi. Son zamanların popüler özelliği parmak izi okuyucuya sahip olan HTC One A9, Android Pay özelliğini de destekliyor. Ayrıca parmak izi okuyucu kullanabilmek için ekranın açık olmasına da gerek yok.

2150 mAh büyüklüğünde bir bataryaya sahip olan HTC One A9, 145.8 x 70.8 x 7.3 mm boyutlarında ve 143 gram ağırlığında. Android’in en yeni işletim sistemi Android 6.0 Marshmallow ile çalışıyor. Ayrıca HTC One A9 Nexus serisi cihazları saymazsak Android 6.0 Marshmallow ile piyasaya çıkan ilk telefon olarak dikkat çekiyor.

Kasım ayında satışa sunulacak olan HTC One A9, opal gümüş, karbon gri, derin grenat ve topaz altın renk seçeneklerine sahip. Quick Charge 2.0 destekleyen HTC One A9, HTC Pro Studio In-Ear kulaklıkla üst seviye bir ses deneyimi vaat ediyor.

Tayvanlı üretici ilginç bir şekilde en sevilen özelliği çift ön stereo ön hoparlör sistemi BoomSound teknolojisine de yeni telefonu HTC One A9 modelinde yer vermemiş. iPhone 6 ile büyük ölçüde benzerlik taşıyan HTC One A9 üreticisine beklentileri sunabilecek mi, zamanla göreceğiz.

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...